Menu
Max_Weber

Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с министър-председателя и министър на вътрешните работи на Държавата Катар

В рамките на посещението си в Държавата Катар  министърът на отбраната Ангел Найденов  проведе срещи с министър-председателя и министър на вътрешните работи на Държавата Катар  Н.Пр. Шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал-Тани и държавния министър по въпросите на отбраната генерал-майор Хамад бин Али Ал-Атия.

По време на срещата с министър-председателя на Държавата Катар двете страни изразиха задоволство от проведената втора сесия на междуправителствената българо-катарска Смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество (28-29 януари 2014 г.). Беше изтъкнато, че тя дава нов импулс на търговско-икономическите отношения между двете държави. Високо бяха оценени съвместните усилия на Република България и Държавата Катар за интензифициране на политическия диалог и бизнес възможностите.


На официалната среща между министъра на отбраната Ангел Найденов и държавния министър по въпросите на отбраната генерал-майор Хамад бин Али Ал-Атия беше акцентирано върху разширяване и задълбочаване на двустранното военно сътрудничество. Обсъдени бяха и  потенциалните области за развитие - военна медицина, обучение и образование, провеждане на съвместни учения и тренировки и военно-техническо сътрудничество.


В рамките на първия ден бяха проведени срещи между генерал Симеон Симеонов и началника на Генералния щаб на Катарските Въоръжени сили генерал-майор Ганим бин Шахийн Ал-Ганим, както и между командирите на ВМС на Държавата Катар и на Република България.
В периода 24-26 март  министърът на отбраната Ангел Найденов е на посещение в Държавата Катар. Визитата е по покана на катарския държавен министър по въпросите на отбраната и по повод провеждащото се международно военноморско изложение „DIMDEX 2014“.


Източник: Пресцентър Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...