Menu
Max_Weber

Министър-председателят Пламен Орешарски прие главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

„За нас е важно да сме максимално полезни на религиозните общности в България” - с тези думи премиерът Пламен Орешарски посрещна главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Религиозният лидер бе на протоколно посещение при министър-председателя, придружен от зам.-главния мюфтия Мурат Пингов и главния секретар Ахмед Ахмедов. На срещата участва и директорът на Дирекция „Вероизповедания“ в Министерския съвет Емил Велинов.

„Високо ценим държавността и сме готови да съдействаме с оглед на националните интереси на България“, каза главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. По думите му Главно мюфтийство държи на прекия и ефективен диалог с държавните институции и е готово да съдейства при необходимост.


Двамата се обединиха около идеята, че разгръщането на сътрудничеството между двете институции е от национално значение. Главният мюфтия подари на своя домакин превод на Корана, издаден от Главно мюфтийство.  


Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...