Menu
Max_Weber

Части от БАСТА и ГЕРБ преминават към "България без цензура"

Ангел Даскалов, който преди дни напусна ГЕРБ, както и Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров от БАСТА стават членове на "България без цензура". Към партията ще се присъединят и структурите по места, които ги подкрепят. Това стана ясно по време на пресконференция на ББЦ, в която участваха лидерът на партията Николай Бареков, заместник-председателите Росен Петров, Ангел Славчев, Рада Коджабашев, както и четиримата нови членове.

Това е техен личен, идеен, политически и граждански избор, зад който стои обща цел – възстановяването на демокрацията, парламентаризма и политическото в България, каза лидерът на ББЦ Николай Бареков. И четиримата имат безукорна репутация в своите градове, никой не е замесен в корупционни скандали, докато е бил в парламента. Те имат 100-процентов шанс да минат през операция „Чисти ръце“, както и всички ние, допълни той.


Бареков сподели, че ги познава повече от 10 години и знае какво са направили те за демокрацията в България. От днес те, заедно с всички, които ги подкрепят в структурите, стават членове на ББЦ и започват да работят за нейния успех, съобщи той и допълни, че с тях си говори откровено за политика, както и за провала на предишните управляващи.


"До момента Ангел Даскалов отговаряше за ГЕРБ във Велинград, а от сега нататък ще организира нашите структури там. Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров бяха в сърцето на ГЕРБ, а след това - основатели на БАСТА за своите райони - Благоевград, Хасково и Варна. От днес нататък те ще са част от нашите предизборни щабове, като заедно ще се стремим към сериозен успех на предстоящите избори", обясни Бареков.


БАСТА беше създадена да бъде алтернатива на лошите практики в ГЕРБ. 6 месеца след създаването й, нищо не се случва, никой не иска да се коалира с тях. Очевидно това е задкулисен проект на ГЕРБ за сметка на нашите членове и симпатизанти, обясни мотивите си Павел Димитров.


Щеше да е много лошо, ако бяхме останали в този проект, защото съмненията, че ще бъдем употребени се засилват. Ние не искаме повече да си партнираме с ГЕРБ, допълни Иван Петров. Ние харесваме операция "Чисти ръце" и това, че "България без цензура" има намерение да се бори с корупцията и статуквото, за което сме и ние.


Идеите, за които се борихме, се изродиха през последните години. Искам младите хора да повярват и желая това, за което говорим с Бареков да стане. Всеки тръгва с едни хубави идеи, но после виждаме какво става. Аз не съм бил депутат, но за обучени хора като нас в един момент се оказва, че няма място в политиката и на наше място започват да идват хора, които си нямат понятие какво правят, обясни от своя страна Константин Хаджигаев.


Видях как бизнесът във Велинград беше ощетен и определен кръг от фирми се облагодетелства. Моята кауза е Велинград. Искам да помогна да се сложи край на това и да настъпи едно спокойствие, заяви Ангел Даскалов.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...