Menu
Max_Weber

"България без цензура" с мораториум върху делата на частните съдебни изпълнители

"България без цензура" внася в парламента проект за мораториум върху изпълнителните дела на частните съдебни изпълнители. Това обяви по време на среща с гражданите на Ботевград зам.-председателят на партията Ангел Славчев. Ще се иска мораториум за 6 месеца или година, докато се направи промяна в закона за частните съдебни изпълнители, който да съкрати техните правомощия, за да не дерибействат, обясни той.

"Миналата година ние съборихме едно правителство, но борбата ни тогава беше с монополите и картелите, и въпреки, че тогава ни обещаваха да ги няма, това не се случи, ето защо ние поехме нещата в свои ръце, някой трябва да сложи нашийника на банките и монополите", коментира той.


Освен този текст, ще формацията ще иска обществени съвети в регулаторните органи. "Не е нужно да ги национализираме и да се връщаме назад към нещо, което не работи", коментира предложението на правителството той.


Защо оставаме с усещането, че у нас има липса на справедливост, попита човек от Ботевград. Освен политиците, не са ли еднакво виновни и съдиите, и прокурорите, няма ли я справедливостта, младите бягат, как да се промени всичко това?, поиска рецепта мъжът от ръководството на ББЦ и коалиционните й партньори. Градът е поредната спирка от националното им турне за повишаване на националното самочувствие на българина. "Чисти ръце" ще обхване и съдебната система, отговори лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. У нас има не правосъдие, а отказ от правосъдие, допълни още той. Ето защо ние ви молим да окажете нужния натиск, обърна се към гражданите Бареков. Ние затова предлагаме и съдиите, и прокурорите да бъдат избирани. "Чисти ръце" означава всеки съдия или прокурор да бъде наблюдаван какви доходи има, не може изведнъж да забогатееш и да не можеш да обясниш как. „Чисти ръце“ ще ни помогне да сменим чипа на депутати и магистрати. Освен всичко това ние искаме и намаляване на броя на депутатите, възможност да бъдат отзовавани, както и общинските съвети, обясни той.


"Днес ме питаха с кого от политиците бих пил кафе, казвам го пред вас – дошъл съм да говоря открито, с Борисов няма да се виждам, с него работа нямам. С г-н Местан бих се видял, но не и в Кърджали, да дойде на мой терен в Пловдив или Карлово. Със Станишев бих се срещнал, БСП е лява партия, тя трябваше да се грижи за хората да имат работа, бих говорил с него за плоския данък, за Плевнелиев. Румен Йончев знае, че внесохме в Народното събрание искане за импийчмънт, но вместо да се направи комисия Плевнелиев отиде да говори с ЕВН и сега вече има иск към държавата за един милиард. Но въпреки поканата, г-н Станишев мълчи", отбеляза Бареков.


На финала той призова дошлите в залата да си купят по една от картичките, които се продават на входа на читалището, за да помогнат на изпаднало в беда момче от града. "Така  правим в България, когато някой се разболее тръгваме ние да му събираме пари, защото няма държава", коментира Бареков.


24 години гледаме един и същ спектакъл, каза лидерът на ЗНС Румен Йончев. "Сега пак искат да ни пробутат старата постановка, която се играе вече 24 години, но залата се опразни, защото театърът стана скучен. Едни похабени актьори се опитват да ни продадат пак едни билети. Има шанс спектакълът за свърши на 25 май", каза пред хората от Ботевград Румен Йончев. Според него освен постановката и актьорите са похабени. "Имената, които ни се предлагат са пак тези - бивши министри и премиери, но сега водят три различни листи. Крайно време е българският народ да каже, че Европейският парламент не е санаториум за неуспешни политици, затова ви призовавам да помислите. Дали не е време да се каже "не" на този театър и да изградим България такава, каквато я мечтаем", обърна се Йончев към хората от Ботевград.


Нашите срещи са за повдигане на духа на хората, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "Онези заводи, всичко беше правено от един народ, който когато имаше достойнство и разчиташе на своите ръце, само за няколко години зае 7 място по икономика в Европа. За 20 години обаче всичко това беше унищожено. Политиците ни го правиха умишлено, защото един горд народ не може да бъде грабен лесно. Затова ни разделяха", каза още той. Целта на всичко това според него е проста – народът да се отчае до такава степен, че по-умните да избягат, а останалите да останат като една рая и да си траят. "Но съдбата на нашите деца е в наши ръце. Нашата нация, която е преживяла какво ли не е оцеляла и е съхранила рода си и ще е жалко всичко това да бъде унищожено. Това е нашата цел – да покажем, че можем да възродим нашия дух и България", каза Каракачанов.


Кариерата да си майка е най-трудната, сподели пред хората Даниела Колева от "Евромайки". Как една образована майка да ражда, когато държавата не смята за нужно да й помага финансово. Нещо повече, когато детето й се разболее, диагнозата се прави по телефона, очерта ситуацията в държавата евромайката. Дани Колева обяви, че следващата седмица женската организация на ББЦ ще има среща с омбудсмана и ще поиска детски надбавки за всички деца. "След това ще направим и кръгла маса в парламента, и ще внесем законопроект тази несправедливост да бъде променена. Днешните евродепутати не направи нищо, животът на хората не се промени, вярвам, че ние ще спечелим не само изборите, но и промяната", обясни Колева.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...