Menu
Max_Weber

Филип Попов: Готови сме с жалбата срещу президента

Ние сме готови с жалбата срещу президента Плевнелиев и чакаме евентуално да бъде внесена, защото трябва много добре да се обсъди нашата правна позиция. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ПГ на КБ зам.-председател на Комисията по правни въпроси и член на Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс Филип Попов.

Той подчерта, че няма опция да не се внесе, но първо трябва да се огледа добре, като всяка жалба, която се внася в съд, защото това е сериозна институция.


Не БСП ще измие лицето на Плевнелиев


Помолен да коментира вчерашното гласуване на зам.-председател на ЦИК от ГЕРБ, Попов отговори: Сега ГЕРБ се опитват, обединени от президента в крайните си русофобски настроения, да измият лицето му. Затова те внесоха тази промяна в ИК с увеличаването на членовете на ЦИК. Явно те също виждат несправедливия указ на президента и закононарушението, което той извърши с него. По думите му най-ощетен от указа е ДПС, една партия с обективен резултат от изборите и на вторo място институциите в България, включително и президентската. Според него кооперацията между ГЕРБ и президента поражда изкривяванията в тълкуването на ИК. "Ние ще обсъдим внесените от ГЕРБ предложения, но не сме ние тези, които ще измием лицето на Плевнелиев", категоричен бе той.


Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...