Menu
Max_Weber

ББЦ иска анкетна комисия за Плевнелиев

Уважаеми г-н Сидеров, като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия "България без цензура", Ви каня заедно да подкрепим подписката в българския парламент, инициирана от Румен Йончев. Тя е за създаване на анкетна комисия, която да разследва застрашава ли националната енергийна сигурност на страната президентът Росен Плевнелиев?

Както беше изнесено в медиите, държавният глава поддържа нерегламентирани контакти с шефове на ЕРП-та, което може да се окаже в ущърб на българските национални интереси. Доколкото имаме информация, президентът Плевнелиев няма мандат за поддържане на подобни задкулисни контакти, ден след които от монополното дружество заплашиха държавата с иск от близо 1 милиард евро.


Целта на анкетната комисия е да събере данни и за начина по който съдружникът на държавния глава Иво Прокопиев и подопечната му "Булброкърс" станаха посредник за продажбата на миноритарния дял на ЕВН по времето на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов на двойно по-ниска цена от пазарната по признанието на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.


Г-н Сидеров, надявам се на вашия положителен отговор.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...