Menu
Max_Weber

Нешка Робева за Бареков: Имам нужда от малко вяра

Щастлив съм да съм в най-старото българско читалище, в Свищов - древния център на българската култура и търговия. Имах невероятни срещи с българските студенти и българските пенсионери. Ние сме една от малкото партии, които имат сурат да говорят очи в очи с хората, каза лидерът на ПП "България без цензура" Николай Бареков в Свищов. Градът е поредната спирка от националното турне за повдигане самочувствието на българина, което партията и коалиционните й партньори от ВМРО и ЗНС започнаха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

В препълнената зала на читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови" Бареков обясни, че "България без цензура" е партията на болните, на инвалидите, на оскърбените, на унижените, на майките, децата, на младите.


Той прочете бележка, дадена му от гражданин, в която се иска да има възмездие на всички политици на прехода. Това е моята задача, обясни лидерът на "България без цензура" - приватизации, заграбени банки, офшорки - тези пари са откраднати, аз ви гарантирам, че те ще бъдат върнати. Единственият вариант да задържим младите тук е да има работни места и добри заплати, подчерта той.


Всички ни казват, че България загива и че българите се изселват, аз бих казал, че българите се изправят. Това каза Михаил Михов от ВМРО. "България се изправя, защото имаме едно младо поколение, надъхано с ентусиазъм да бъде по-добро, имаме едни българи, които работят, а не чакат помощи, имаме едни пенсионери, които макар и бедно, живеят достойно. С нашия труд и почтеност ще изправим България, като силна и обединена, стожер на Европа, на Балканите. Ще изпратим в Брюксел не туристи, а патриоти и европейски представилите на България", посочи Михов.


Това е коалицията, която има волята и желанието да промени статуквото, каза пред залата Борислав Панайотов от ЗНС. "Горе-долу през 100 години нашата страна е била в период на възход и падение. Вярваме, че тези 100 години падение са отминали и заедно ще успеем да въздигнем България", заяви той.


Майка е състояние на духа, майка е не само тази, която е дала живот на едно, две или три деца, каза Калина Крумова от "Евромайки". "Евромайки" са политическата сила на всички жени в България. Крумова разказа, че днес й се е обадил зам.-правосъдният министър, за да й се накара, че е повдигнала въпроса за 2-годишната Меган, осиновена от британско семейство. "Той не знаеше, че е дете с двойно гражданство и неговата майка е българка. Ако искате такива хора да ви управляват, имате право да гласувате за тях", заключи тя.
За мен е чест да съм в града, където е роден Алеко Константинов, където е написан химнът на България от Цветан Радославов и стария - "Шуми Марица" от Никола Живков, каза заместник-председателят на „България без цензура“ Росен Петров. По традиция той откри концерта с есето си за народа-старец и за героизма на дедите ни, подписали с кръв правото ни да искаме по-достоен живот. "Ще дойде време, когато нашето знаме отново ще се вее гордо и нашите хора ще живеят спокойно и достойно", каза пред свищовлии той.


Заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев разказа за внесения днес мораториум върху делата на частните съдебни изпълнители. "Който не се подпише под този мораториум е част от мафията, както е със закона "Чисти ръце". Нашата цел е да се грижим за хората и да носим достоен живот", посочи той.


Депутатът Светлин Танчев разказа, че е прекарал дълги години в чужбина. "Знам, че всеки би се върнал в родината, ако има условията. Избрах да остана тук и да полагам усилия, да дам това, което знам и мога за родината. Знам, че с нищо не ни превъзхождат на Запад, разликата е, че не се разпределят справедливо ресурсите, които държавата има. Повярвайте ми, че държавата не е толкова бедна, колкото я изкарват политиците. С това, че няма пари само си измиват ръцете", каза Танчев. Няма как да има демокрация за хората, без гражданското общество да е активно и да следи за това, което изисква от своите политици, посочи още той.


Смятам, че най-важното е да се вземат такива решения, които да изправят страната на крака. А аз имам нужда от малко вяра, каза от своя страна Нешка Робева преди началото на спектакъла. "Бих искала да предупредя Николай и всички с него, че няма по-тежко проклятие от това да излъжеш вярата на един народ и всеки ще си понесе наказанието за това. Досега Николай не е бил във властта и аз му вярвам – може би от предчувствие или от дългия опит, който имам. Той ме нарича духовна майка. Досега не съм удряла политик и се надявам да не ударя никого", завърши шеговито тя.


Бареков и заместниците му отговориха на множество въпроси на граждани. Свищовлии поискаха да знаят позицията на партията по редица актуални въпроси – за земеделието, икономиката, казармата, медиите и др. "Благодаря за прекрасния, възторжен и емоционален ден, който Свищов ми подари", каза в заключение лидерът на "България без цензура".


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...