Menu
Max_Weber

Дончо Златев: Реформаторският блок ще защити правата и интересите на младите хора

Бургас е първият град, който Меглена Кунева посещава като водач на евролистата на Реформаторския блок. Тя даде висока оценка за икономическия напредък на града и за изградената инфраструктура, като подчерта, че това са добри примери за изпълнена цел на европейските средства, договорени от екипа й при преговорите.

Меглена Кунева призова водачите на листи на проевропейските партии на дебат за бъдещето на България в Европа преди изборите през месец май. Тя покани Томислав Дончев от ГЕРБ, Сергей Станишев от БСП, Ивайло Калфин от АБВ, както и представител на ДПС, да седнат на масата на дебатите и всеки да посочи какви, според неговата политическа сила са приоритетите на България, и как те ще се реализират през политиките на Европейския съюз.


Кунева подчерта, че увеличаването на доходите, мерките за по-висок висок стандарт на хората и енергийната независимост на страната са основни цели на Реформаторския блок и са базисни за интересите на България в Европа.За мен образованието продължава да бъде основна тема на ЕС и особено за България, допълни още тя.


Помолена да коментира кафето, което събра в Кърджали Бойко Борисов и Лютви Местан, Кунева подчерта, че политиците трябва да си говорят формално и по повод. Въпросът, който те обсъждаха, докато пиеха кафе, засяга интересите на ДПС и на ГЕРБ, но какво получават българските граждани? Това ли е начинът, по който искаме да се сформира ЦИК? Затова от Реформаторския блок настоявахме да има професионална ЦИК, за да не се стига дотук, обясни Кунева и допълни, че нарочно не се повдига въпроса за „мъртвите души“ в списъците, откъдето идва голямата манипулация на изборните резултати.


Не можаха по-рано да предприемат действия и да не допускат да се стигна до скандал. България с това ли трябваше да влиза в евроизданията? България не е готова с органа, провеждащи изборите, нито със закона, по който се провеждат изборите, което разклаща доверието на хората, разкритикува тя управляващите, като допълни, че са пропуснали да търсят съгласие в името на националния интерес още от първия момент на разработването на Изборния кодекс, а се ползват от всякакви други хватки. Преговорите са професия – тези политици не умеят да преговарят, защото, да се връщат към начало на преговори, след вече приключила процедура, е неуспешен начин да се преговаря.


Дончо Златев от СДС, член на листата на Реформаторския блок, обърне внимание, че  образованието е главна тема за реформаторите. Като представители на една от най-силните структури на Реформаторския блок –  тази в Бургас, ние  ще защитим правата и интересите на младите хора, каза още Златев.


За избирателната активност на евроизборите тя каза, че не допуска да е по-висока от тази на парламентарни избори, нито се ангажира с броя евродепутати, които РБ ще има в Европарламента. Кунева обаче подчерта, че РБ се бори за максимално доверие от българския избирател и гарант, че това, което е важно за България, ще бъде важно и за ЕС.


На въпрос за партията на Бареков, тя подчерта, че политиката им е твърде еклектична и не включва европейски теми. Кунева предупреди, че очернящата кампания срещу кандидатите в листите влияе негативно на репутацията на България – проблем, който след това ще се отрази на всички български евродепутати и на уважението към гласа им, представлявайки България в ЕП.


На пресконференцията в Бургас присъстваха Тома Биков от Изпълнителния съвет на ДБГ, студентът Дончо Златев, който е в евролистата на реформаторите, общинският председател на ДБГ Живко Табаков, зам.председателят  на СДС на национално ниво Костадинов Марков, общинският председател на местните сини Константин Райков, председателят на ДСБ-Бургас Георги Митев и представители на Гражданския съвет.


Източник: Пресцентър СДС

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...