Menu
Max_Weber

Чакам Станишев на разговор за импийчмънт на президента

"Докато г-н Станишев се натутка да пие кафе с мен по повод подписката за импийчмънт на президента Плевнелиев, съветниците в Столична община от ГЕРБ, СДС и БСП се готвят да извършат поредната кражба като продадат "Топлофикация", която има 700 млн. лева дългове на чуждестранен мениджър", това казва в коментар пред ПИК Николай Бареков.

Лидерът на "България без цензура" е категоричеен, че г-н Станишев губи ценно време, докато реши да го покани, защото освен Плевнелиев и г-жа Фандъкова вече е за оставка по повод кражбата в "Топлофикация". "Съветвам г-н Станишев да излезе от ступора за Карадере, който му нанесоха неговите политически опоненти и да ме покани в следващите 48 часа, за да обсъдим исканията за импийчмънт на Плевнелиев и оставката на Фандъкова. Това е категоричната ми позиция. По този въпрос Станишев няма други съюзници и ще трябва да разчита на мен, на нашите депутати в парламента и на гласовете, които събират от Атака".


"Междувременно ме търсят много партии, които ме подкрепят в инициативата за свалянето на Плевнелиев. Партия "Екогласност" подкрепя идеята за импийчмънт на президента и ще се включи със свое разследване по темата. Станишев трябва по-бързо да ми се обади, а не да слуша своите съветници, които му дават кой от кой по-тъпи съвети, защото през това време Плевнелиев продължава да безобразничи, а БСП бездейства в парламента", подчерта Бареков.


Според него заканите на БСП, че ще сезира Конституционния съд срещу държавния глава са чист популизъм. "Истинските действия срещу Плевнелиев трябва да бъдат насочени към неговото отстраняване. Питам Станишев - когато предизмикам предсрочни избори, той със служебно правителство ли иска да отиваме на тях? Има ли служебно правителство на Плевнелиев, ще се повтори историята с Костинброд и ще фалшифицират бюлетини. Станишев с неговото бездействие да не ме покани работи не само за Плевнелиев, но и за Бойко Борисов", катгоричен е Бареков.


Той обясни, че следващите няколко дни ще е в София и отново отправи покана към лидера на социалистите. "Каня Станишев да пием по едно кафе в Южния парк. Можем да се видим там и да разходим кучетата си".


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...