Menu
Max_Weber

Сергей Станишев към младежите от БСП: Приоритет е да бъдете групи за натиск към институциите

За Младежкото обединение приоритетна задача е да продължите да бъдете и още повече да сте групи за натиск, защото вие сте истинското гражданско общество. Искам от вас да бъдете защитници на каузата на справедливостта и когато в една община видите, че кметът или Общинският съвет вършат безобразия, вие да реагирате, вие да поставяте въпросите, така че обществото да знае, че има кой да ги защити.

Когато се вижда хладно бюрократично отношение от държавни институции, вие трябва да бъдете тези, които се борите с неправдата. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП, по време на Втората отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Според него ако младежите свършат тази работа и ако във всяка община има такива групи за натиск към институциите, които отстояват интересите на хората, Станишев е убеден, че на следващата национална конференция те ще бъдат още повече и още по-мотивирани. "Искам новоизбраният председател, новоизбраният Национален съвет, бъдещото ръководство, да се захванете с такава работа много сериозно. Само така ще ви вярват хората", категоричен е той. Станишев заяви, че ще се разчита на Младежкото обединение изключително много и в тази кампания за европейски избори. "Вие бяхте много важни и ценни по време на кампанията за националните избори, за което отново благодаря. Сега, в следващите два месеца искам действително да бъдете по улиците, да стигнете до максимален брой хора с нашите конкретни идеи, виждания, с вашите инициативи и да ги убедите да подкрепят нашата листа", каза той. Лидерът на БСП обясни, че тези избори са важни за България и за това дали страната ни ще бъде равноправен, уважаван член на ЕС, със свои позиции, които умее да отстоява и има кой да ги защити. "И ако българите искат страната ни да има повече авторитет, повече възможности в ЕС, интересът е социалистите да спечелят в европейски мащаб, защото те са справедливи към страната ни, защото са доказали и социалистите като семейство, и нашият кандидат Мартин Шулц, че разбират каузите на България, че ги защитават последователно и това е необходимо на всеки един българин. В противен случай, ако десните надделеят, а това няма да го допуснем, ще имаме статуквото, ще ни разглеждат като периферна страна, на която само се спускат указания, която постоянно е под натиск и която дори когато има абсолютно железни аргументи в защита на своя интерес, не се съобразяват с тях.", заяви Станишев.


Имаме правителство, което оборва редица клишета на неолибералната политика


По неговите думи тези избори ще окажат влияние и на случващото се в държавата. "От 10 месеца имаме правителство, което за първи път от много години оборва редица клишета на неолибералната политика. Политиката тип „Дянков“ – в тази политика всичко, което е социално, не беше приоритет и когато трябваше да се напасват разходи, се режеше живо месо именно от социалната сфера. В изключително трудна среда, с яростна реваншистка съпротива на досега управляващите и правителството, и парламентът приеха много решения, които пряко работят в интерес на младите хора. Трябва да се даде шанс тази политика не само да продължи, но и да се разгърне по всички направления", заключи Сергей Станишев.


Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...