Menu
Max_Weber

Група депутати напускат ГЕРБ на 26 май заради "България без цензура"

Цяла група депутати напускат ГЕРБ и се присъединяват към "България без цензура". Това обяви Николай Бареков пред Блиц. 7-8 души, които са отвратени от политиката на Борисов и Цветанов се отделят от парламентарната група на ГЕРБ на 26 май, уточни той. Ще ги изтеглим от парламента и така те ще оставят БСП и ДПС да лежат на кворума на "Атака". Това ще дискредитира напълно управляващите пред европейските ни партньори и наесен се надяваме да спечелим напълно предстоящите избори, обясни Бареков.

Той призовава избирателите, разочаровани от ГЕРБ, да не се притесняват да гласуват за ББЦ. "Ние ще проведем операция "Чисти ръце", която ще разкрие напълно Борисов и Цветанов и те ще бъдат извадени от политиката. С това, което остане от ГЕРБ, ще можем да направим правителство", допълни лидерът на ББЦ. Той подчерта, че партията му гарантира светкавичното изпълнение на операция "Чисти ръце". "Тя ще започне от мен, за да са спокойни хората. След това ще бъдат проверени парите и имотите на Росен Плевнелиев, Сергей Станишев, Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото те са хората с най-голяма власт в момента", съобщи Бареков пред ПИК. Той смята, че още този парламент трябва да приеме този закон, за да стане ясно дали това Народно събрание е създадено тенденциозно и за преследване на политически противници.


Бареков коментира и новите проучвания на "Сова Харис" и "Алфа рисърч", които показват, че от извънпарламентарните партии само ББЦ ще има евродепутати. "Аз призовавам хората масово да гласуват за нас, да не се лъжат и дават гласовете си за Реформаторския блок, АБВ и ГЕРБ, защото само ние сме формацията, която може да реализира след евроизборите и предсрочни парламентарни избори. Данните на "Сова Харис" отреждат твърдо трето място на партия ББЦ с близо три пъти по-висок резултат от Реформаторския блок и проекта АБВ. Искаме вот за нас, след което на 25 май вечерта ще обявим пътя си към предсрочни избори, които искаме да се проведат най-късно през октомври т.г. Няма смисъл хората да подкрепят партии, които ще останат извън европарламента, защото е очевидно, че само ние сме способни да разрушим статуквото", подчерта Бареков.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...