Menu
Max_Weber

Пламен Орешарски: Надяваме се на дипломатическо решение на украинската криза

Надяваме се на дипломатическо решение на украинската криза, заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд. Премиерът изрази надеждата си, че няма да се стигне до третия пакет икономически санкции за Русия, като почерта негативния ефект на същите върху част от страните-членки на ЕС, включително България. Други акценти от срещата на премиера Орешарски и помощник-държавния секретар на САЩ бяха енергийната диверсификация и инвестициите в сигурността.

Министър-председателят подчерта значението на Южния газов коридор. Той изтъкна и работата по изграждането на интерконекторните връзки. Премиерът постави и темата за визите като отбеляза, че страната ни разчита на по- благосклонно отношение по този въпрос.


Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...