Menu
Max_Weber

Министър Ангел Найденов: Правим реални стъпки в социалната политика на Министерството на отбраната към членовете на военнопатриотичните съюзи

Министърът на отбраната Ангел Найденов участва в среща с членовете на военнопатриотичните съюзи от  гр. Дупница и гр. Кюстендил. Събитието беше организирано от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в гр. Дупница.

Въпросите на представителите на Съюза бяха свързани с безвъзмездно предоставянето на местните структури на помещения от Военния клуб в Дупница, в които да провеждат своята военнородолюбива дейност, свързана с изграждането на дневен център, възстановяването на музейната сбирка на закритите поделения от региона и провеждането на военнопатриотично възпитание на младите хора. Бяха поставени и въпроси за необходимия ремонт на Военния клуб в гр. Кюстендил, както и за възможността за улеснен достъп на членовете на военнопатриотичните съюзи до ВМА, военнопочивните домове и санаториуми на Министерството на отбраната.


Министър Найденов акцентира върху приетите вече изменения в ЗОВС, които дават право на министъра на отбраната да предоставя за безвъзмездно ползване от военнопатриотичните съюзи на помещения в сгради собственост на Министерството на отбраната. Той подчерта, че вече са осигурени 400 хил. лв. от бюджета на ведомството за ремонта на Военния клуб в гр. Кюстендил. Министърът на отбраната изрази готовност да бъдат предоставени на общинската организация на Съюза въоръжение, униформи, експонати и книги, за да бъде подпомогнато възстановяването на музейната сбирка. „Впечатлен съм от дейността на организацията за развитие на военнопатриотичното възпитание и съхраняването на военноисторическата памет“, каза министър  Найденов и акцентира, че интереса към въведената от началото на учебната годината начална военна подготовка за 9 и 10 клас опровергава скептицизма, че младите хора не се интересуват от този вид обучение.
„В допълнение към социалните мерки, които сме реализирали са осигурените средства, с които да бъде намалена таксата, която заплащат живеещите в Дом за ветерани – с. Орешак“, каза още министър Найденов и допълни, че ще бъдат разкрити нови три социални кухни в градовете Хасково, Асеновград, Видин. Той каза още, че вече са осигурени средства за увеличаване с 1 лв. на издръжката на всички социални кухни в страната.


Министър Ангел Найденов поднесе цветя пред паметната плоча на генерал Георги Тодоров, командир на 7-ма Рилска дивизия.
В срещата участваха парламентарният секретар Ина Тодорова, директорът и заместник-директорът на ИА „Военни клубове и военнопочивно дело“ Сотир Ушев и Ивелин Николов, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов и председателят на общинската организация на СОСЗР в Дупница о.р. полк. Иван Шопов.


Източник: Пресцентър Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...