Menu
Max_Weber

Бареков: С министри от Тройната коалиция дебатът е безсмислен

"Меглена Кунева кани на дебат Ивайло Калфин и Сергей Станишев, а не иска да покани Бареков. Защо да ме кани? Аз няма какво да правя там - сам срещу трима министри от Тройната коалиция. Това ли е промяната, която ние искаме?" Този въпрос зададе лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред жителите на Търговище.

Градът е поредната спирка от националното турне за повдигане самочувствието на българина, което партията и коалиционните й партньори от ВМРО и ЗНС започнаха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.


Пред препълнената зала в драматичния театър той обясни, че дебат с министри от Тройната коалиция е безсмислен. "За разлика от политиците, които гледат на политиката като на кокал, който да заръфат, аз гледам на нея като на работа, която трябва да се свърши за хората", обясни Бареков.


"Курумбашев каза, че сме нямали шанс. За кое нямаме шанс? Ние сме единствената нова партия, която отива на евроизбори и единствената извън парламента, която със сигурност ще има евродепутати. БСП, ДПС и ГЕРБ трябва да бъдат свалени от власт. Затова влязох в политиката", обясни лидерът на "България без цензура".


Той сподели за емоционалните си срещи във Варна с инвалиди и болни от диабет. "За това съм тук. ББЦ не е партия на Бареков, тя е на майките, децата, унижените, оскърбените от прехода, на неможещите, на които държавата дължи, на пенсионерите, които държавата ограби. 2,5 млн. от младите напуснаха България и няма да се върнат, ако нещата не се променят", обясни лидерът на ББЦ.


Влизам чист в политиката. Крайният резултат ще е управление с грижа за хората, което да не краде. Просто е - ако се смени политическата класа и законът "Чисти ръце" бъде приет. Ако аз управлявам държавата в края на годината ще ревнат, че правя политическа чистка и репресии. Затова казвам – приемете този закон днес и аз ще съм първият проверен, посочи Бареков.


Той коментира и новия слоган на ГЕРБ за евровота, който е "Няма време за губене". Аз добавям, че те нямат време за губене, защото искат пак да крадат. БСП и ДПС са абсолютно същите – безобразници, нищо добро не направиха за българския народ, пропиляха цяла година, коментира лидерът на "България бе цензура". На нас ни трябва доверието ви, за да променим нещата, каза на хората Бареков. "Ако имаме гласове на 26 май всички депутати, които подкрепят ББЦ, ще напуснат българския парламент и ще предизвикат предсрочни парламентарни избори. Ако на 25-ти май решите, че не искате ние да управляваме, ние нямаме проблем – прибираме се по домовете, но нека решението бъде взето от българския народ", подчерта той.


Проектът "Евромайки" няма да спре след изборите, защото след тях нито една от нас няма да спре да бъде по-малко майка или по-малко дъщеря. Това увери Калина Крумова от женската организация на ББЦ. Тя призова хората да гласуват на евровота, защото гласът на всеки от тях може да промени много. Посочи като пример за гражданска позиция майките от Димитровград, които бяха оставили децата си на баби и бяха дошли в Харманли на протеста тези дни пред бежанския лагер и искаха спокойствие за майките от Харманли. Евромайки работят за не само за майките, но за инвалидите, както и възрастните да имат достойни старини, всяко дете да има спокойствие. "В същото време пък майките от Харманли стояха и гледаха през прозореца", посочи Крумова.


"Ние не само говорим, ние действаме. Миналата седмица Ангел Славчев с депутатите Йончев и Танчев, внесоха в Народното събрание предложение за мораториум за частните съдебни изпълнители. Тук е въпросът дали БСП, ДПС и ГЕРБ ще го подкрепят и ще застанат на страната на българските граждани", обяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.


След като внесохме мораториума, Станишев излезе да говори за банките, а толкова години беше във властта и нищо не направи, обясни и зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Той пое ангажимент този закон да се наложи, както и банките и хората да станат равнопоставени и обясни, че това ще стане чрез депутатите, които ББЦ ще изпрати в Брюксел и тези, които ще вкара в Народното събрание. Славчев коментира и темата за ЕРП-тата. "Защо печалбите им отиват за чешките и австрийски пенсионери, а не за българските? И трите ЕРП-та се гаврят с българската държава. Това ще променим – ще има контрол, ще има държавност и ще живеем спокойно", обеща Славчев.
Всички български патриоти трябва да подкрепим ББЦ и да вървим заедно, за да изградим една държава с достойно управление и достоен човешки живот, категоричен бе Искрен Веселинов от ВМРО. Той посочи, че събирайки силите на всички националисти можем да извадим страната от негативните класации. "Най-бързо топящата се нация е българската. У нас се води политика, равна на геноцид“, отсече войводата. Той посочи двете причини ВМРО да подкрепя "България без цензура". Първата е необходимостта тотално да се сменят сегашните лица в политическата класа, защото хората вече не им вярват и втората – защото във всяко нещо трябва да се залага на българския патриотизъм и родолюбие, на любовта към хората.


"Надяваме се с всички, които ни повярват, да успеем да променим статуквото. Ние имаме волята да го направим", допълни Борил Панайотов от ЗНС.


"Аз не ходя над земята. Аз съм човек с твърди убеждения и никога няма да ги променя, но не искам повече да ви лъжат. Направете усилието, идете до урните, гласувайте и тогава пилците ще се преброят за първи път на есен и вероятно – окончателно", каза от своя страна Нешка Робева.


Ако не върнем младите ще подкрепим изключително висока цена, каза лидерът на "България без цензура" след изказване на земеделски производител, дошъл в залата в Търговище. С нескрита емоция в гласа Дончо Владимиров от търговищкото село Съединение заяви: "Кредитни милионери забогатяха заради пладнешкия обир на хората, обществото чака там справедливост. Вярваме ви и ще ви подкрепим, но върнете нашите деца и внучета, които не знаят български език", попита Владимиров.


Ако българският народ избере правителство, на което аз съм министър-председател, Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще стигнат до съд, ще предам годни доказателства на правосъдието, защото съм убеден, че откраднаха милиарди от народа, заяви Бареков, който бе запитан от човек в залата защо няма нито един осъден министър. С нашите юристи написахме и вкарахме законопроекта "Чисти ръце" – той вече е в българския парламент и ако не бъде приет, вие ще знаете, че това са хора от мафията, а ако бъде приет, депутатите ще бъдат граждани като вас.


Бареков съобщи, че "България без цензура" има предложения от няколко европейски партии. Има шанс с нашите гласове в новия ЕП ние да определи дали Юнкер ще бъде новият председател на Европейската комисия или Шулц, посочи Бареков. Той призна пред хората, че до момента има предложения от три европейски партии ББЦ да отиде при тях. "Офертите ще бъдат направени публично и ще изберем тази, която е най-изгодна за българските граждани. Обещавам категорично, че коалиция ББЦ няма да прави с БСП и с ДПС. Няма да правим коалиция и с ГЕРБ на Бойко Борисов и Цветан Цветанов", категоричен беше Бареков.


В Търговище лидерът на формацията беше провокиран с въпрос дали предизборните обещания могат да бъдат със силата на правен договор. "Съгласен съм да имат силата на обещание за всяко нещо, обещано да се преследва със закона. Но съдете само тези, които управляват сами. Гласувайте са нас, за да нося аз отговорност. Едно нещо ви обещавам – няма да късам връзката си с българския народ. Сам бих се вкарал в затвора, ако ви подведа и излъжа вашите надежди", заяви Бареков.


Преди началото на концерта лидерът на "България без цензура" призна, че е имал тежък и емоционален ден, но вечерта му е подарила прекрасна среща. "Да ви призная, не съм очаквал такова посрещане в Търговище. Аз съм горд, че вие ме подкрепяте", каза в заключение Бареков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...