Menu
Max_Weber

Президентът: В Народното събрание да се фокусират върху позитивна кампания за европейските избори, а не върху лишени от смисъл казуси

По повод реакциите след издадения от държавния глава указ за назначаване на членове на Централната избирателна комисия, президентът Росен Плевнелиев заяви днес, че с указа са спазени и Конституцията, и Изборният кодекс.

„В Централната избирателна комисия трябва да има баланс, Комисията не е двукамарна и ръководството й не се изключва от този баланс“, категоричен беше държавният глава пред журналисти.


„Някой се опитва с прекалена креативност да създаде проблем, който не би следвало да има“, каза президентът. Той посочи, че авторите на Изборния кодекс би следвало да отговорят на редица въпроси, в това число защо законът е внесен за обсъждане в последния момент и защо в черновата му фигурира текст, който предвижда произвеждането на избори за президент и за вицепрезидент през 2014 година.


„Надявам се в Народното събрание да се фокусират върху една позитивна кампания за Европейските избори, а не оттук нататък да дълбаят в лишени от смисъл казуси“, коментира президентът.  


По повод зачестилите извънредни полети на дежурните български изтребители през последните месеци, президентът апелира да се обмислят съвместни действия с румънската и с турската страна. „Трябва да се замислим дали не можем, заедно са румънските и турските си колеги, да обединим усилия, за да сме по-ефективни“, заяви Росен Плевнелиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...