Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: ГЕРБ е партия на каузата. ГЕРБ е партия на емоцията. ГЕРБ е партия, за да прави добро

ГЕРБ е партия на каузата. ГЕРБ е партия на емоцията. ГЕРБ е партия, за да прави добро. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 300 членове и симпатизанти на партията от 23 МИР – София, по време на събрание в Дома на културата – Красно село. Борисов бе категоричен, че именно затова ГЕРБ не може да си позволи да прави безпринципни коалиции.

„Партията, която преименува българските турци, сега е в коалиция с ДПС. А ДПС е в коалиция с националистите. Това е една безпринципна коалиция“, посочи председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов обясни още веднъж, че срещата с Местан в Кърджали беше само един жест, че политиката не е война. „Ние сме партия, родена в опозиция. Ние никога не сме били партия на властта. За нас е едно и също дали сме на власт или сме в опозиция“, подчерта Борисов.


Председателят на ГЕРБ призова хората да не се подвеждат по думите за етнически конфликт. „ГЕРБ е партия, която прави така, че да живеем заедно. Половината от хората в Кърджали, които ни подкрепят и идват на събранията ни, са етнически турци. Не можем да допуснем абсолютно никакво разделение между тях. Трябва етносите да живеят мирно помежду си, защото ако се насъскваме едни срещу други, всички ще берем горчивите плодове от това“, предупреди Бойко Борисов.


„По време на управлението на ГЕРБ за първи път започнахме да получаваме повече пари по линия на европейската солидарност, отколкото внасяме всяка година в Европейския съюз. ГЕРБ вкара в България над 10 милиарда европейски средства. Свалиха ни с метеж, но техният провал ще се стовари върху главите на всички, със заемите които сега взимат“, подчерта Борисов. Той бе категоричен, че управляващите се опитват да отвличат вниманието на обществото от важните за страната теми, с говорене за Авиоотряд 28, Бистришките тигри, Бирата, Петното и други. „Натискат ни всеки ден да говорим за опорните точки на Моника. Не искат да говорим за естакадите, магистралите, пречиствателните станции и всичко това, което сме построили. Орешарски и Станишев лъжеха за безработицата, а сега тя достигна 13%“, посочи председателят на ГЕРБ.


„Най-доброто нещо, което съм направил за България, е, че пуснахме да се разработват находищата за газ в Черно море. След 2-3 години България ще започне да изнася газ и ще бъде много богата държава“, заяви в заключение Бойко Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...