Menu
Max_Weber

Зинаида Златанова: Няма да се изненадам, ако черновата на препоръката от доклада на ЕП е писана в София

За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София.

С тези думи вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова коментира пред БНР приетата от Европейския парламент препоръка по отношение на еврофондовете за страната ни. „Нито са спирани фондове за България, нито има в момента спрени. Обратното - правителството успя да спаси стотици милиони евро в края на миналата година“, подчерта Златанова.


Според вицепремиера се спекулира много, че докладът касае настоящото правителство. „Периодът, който се визира там, е 2012 година. Решението на български съд от вчера показа много ясно как се управляваше държавата точно в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам  да не използват европейските институции за вътрешно партийни предизборни цели“, каза още вицепремиерът Златанова.


Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...