Menu
Max_Weber

Пламен Орешарски: Българският пазар е отворен за виетнамски инвестиции

Радвам се, че в последните години се засилват политическите контакти между България и Виетнам, а още по-радостно е, че има оживление и в бизнеса между двете страни.

Надявам се с това посещение да допринесем за по-нататъшно развитие на търговията и икономическото сътрудничество. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за радио „Гласът на Виетнам“ преди официалното си посещение в Ханой.


Министър-председателят отбеляза, че в българската делегация във Виетнам ще участват министърът на земеделието и храните, на културата, транспортният министър и зам.-министърът на икономиката и енергетиката. „С това показваме, че имаме не само намерения за задълбочаване на политическото сътрудничество, а най-вече установяване на по-тесни икономически контакти. В състава на делегацията присъстват и много представители на деловите среди, които се интересуват от бизнес с виетнамски партньори“, заяви министър-председателят. Той изрази надежда виетнамски фирми да проявят интерес към България и да инвестират у нас. „Бихме желали повече туристи от Виетнам да посещават  България“, добави министър-председателят.


Премиерът Орешарски изтъкна, че във Виетнам живеят много студенти, които са завършили в нашата страна. „Тези виетнамски граждани, които са български възпитаница, са мост за по-нататъшно сътрудничество между двете страни и за задълбочаване на чисто човешките контакти между гражданите на Виетнам и гражданите на България“, добави министър-председателят.


Според премиера продължаващите добри отношения с Виетнам са ключови с оглед установяването на контакти и с други страни в региона. „Българският пазар е отворен за Виетнам, за виетнамските инвестиции, за виетнамските търговци. Можем по своеобразен начин да служим като предмостие за виетнамския бизнес в рамките на целия ЕС. Винаги сме подкрепяли Виетнам във взаимоотношенията между страните от Азия и Европа“, подчерта премиерът.


Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...