Menu
Max_Weber

Кметове към Сергей Станишев: И ние, и хората сме доволни от работата на правителството

Лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев се срещна с над 15 червени кметове, наместници и независими от област Добрич и община Балчик. Сред тях бяха кметът на Кранево Румен Николов, на Генерал Тошево Димитър Михайлов, на Шабла Райна Бърдарева, на Балчик Николай Ангелов. По време на срещата присъстваха Сияна Фудулова и Красимир Янков.

На събитието градоначалниците изразиха и своята благодарност, и тази на жителите от региона, от работата на правителството на Пламен Орешарски. Кметът на Балчик Николай Ангелов категорично заяви, че е изключително важно силното представяне на левицата на предстоящите европейски избори. Според него хората са мотивирани да дадат своя глас на изборите за Европейски парламент.

Кметският наместник на село Дропла Блага Атанасова благодари на Сергей Станишев от името на жителите за отделените средства от правителствената инвестиционна програма, с която бяха отпуснати над 500 милиона лева за страната. В тази програма попада и пътят между селата Сенокос-Дропла. "Пътят помага не само на жителите на двете населени места, но и на бизнеса, защото участъкът е силно натоварен от преминаващите камиони със зърно", категорична бе Атанасова.

Кметът на Генерал Тошево Димитър Михайлов също изрази благодарност от работата на кабинета Орешарски. И той, и други градоначалници споделиха мнението на зърнопроизводителите от региона, по думите на които те самите са били наричани "зърнари" от предното правителство. Сега зърнопроизводителите очакват да получат ваучери за горива.

Кметският наместник на с. Храброво Йордан Коев благодари на Станишев за това, че новото правителство е помогнало и на най-възрастните хора с добавки за Коледа и Великден. "Всички жители от селото казаха да Ви благодаря, че не са забравени, заради пенсионните добавки и тези за Великден", заяви Коев.

Градоначалниците споделиха пред Сергей Станишев своите проблеми и препоръки. Лидерът на БСП подчерта, че правителството ще продължи да работи и да напредва със същите темпове. Относно предстоящите евроизбори лидерът на социалистите бе категоричен, че те са изключително важни не само за България, но и за Европа, защото ще определят курса на политика на Стария континент за следващите години.

На срещата присъства и кандидатът за евродепутат от листата на левицата проф. Николай Джагаров.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...