Menu
Max_Weber

"България без цензура" с първи общински кмет

"България без цензура" вече има първия си общински кмет. Градоначалникът на Криводол Петър Данчев стана член на партията и неин общински лидер. Петър Данчев е кмет на града от 2011 г. На местните избори тогава той се явява като независим кандидат, издигнат от коалиция "Ново начало за Криводол". Данчев успява да обедини около кандидатурата си криводолци и да победи тогавашния зам.-кмет, който е кандидат на БСП.

"Това е първият общински кмет, който публично обяви, е  найш член. Мнзина кметове ни подкрепиха, но само той го обяви с подписа", похвали го Бареков. От своя страна Данчев коментира, че вижда в ББЦ много добър партньор, който да стои зад община Криводол. Четирима зам. председатели избраха делегатите на събранието - Диляна Милетиева - зам. кмет, Петранка Костадинова -шеф на Дирекция "Обща администрация", Албена Иванова - гл. специалист по социални дейности в общината и Георги Митов.

"България без цензура" вече има и много свои общински съветници и предстои да оформи свои групи, с които да стане фактор в градските съвети.

Всички знакови лица от четирите партии в коалицията ще влязат в листата за евродепутати", обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков. Ще издигнем кандидатурите не само на партийните лидери, но и на Росен Петров, Ангел Славчев, Рада Коджабашева, Любен Дилов-син. Едно от предните места в листата ще е за "Евромайки", като те ще определят своята кандидатура на конгреса си тази събота, обясни Бареков. В листата ще има арменец, варненец, русенец… хора от различни региони на страната, допълни той и напомни, че имената в листата ще бъдат наредени в краен вариант от коалиционния съвет.


Ние сме проевропейска партия, като смятаме обаче Русия за стратегически партньор. За нас обаче интересите на България са на първо място. Ние сме партия на българския народ, категоричен бе Бареков. Той обяви, че ББЦ няма да участва в жалката игра на ГЕРБ и БСП, които за пореден път се опитват да разделят българите, този път на русофили и русофоби, за да вземат повече проценти на евровота.

След събранието Бареков и кметът Данчев бяха гости на празника на ромите от Криводол. "Всички имаме равни права като европейски и бълг. Граждани. Ще ги имате. Днес българските роми изкарват прехраната си в Испания, Кипър и къде ли не в чужбина. Родината не им дава работа, децата им ходят гладни на училище. Всички имаме равни права като българи и европейци, но държавата и политиците са ваш длъжник", обърна се към ромите лидерът на ББЦ.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...