Menu
Max_Weber

Министър Греков: Няма вариант за закриване на Селскостопанската академия

„Няма вариант за  закриване на Селскостопанската академия”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с производители на едролистни тютюни в Института по тютюна в с. Марково.

Той обясни, че намалението на бюджета на МЗХ е 32 млн. лв. за тази година и поради това ще бъде направен пълен анализ в структурите и звената на Министерството на земеделието и храните. Точно по тази причина министър Греков е поискал всеки един от тримата заместник-министри да проведат разговор с ръководителите на структурите в ресорите им. По този начин ще бъде взето най-подходящото решение. По повод на референтния период 2007-2009 министър Греков обясни, че той е крайно несправедлив, защото голяма част от средствата не отиват до реалните производители в момента. Той припомни, че на срещата в Кишинев преди две седмици е поискал от комисаря по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош спешна среща, на която да бъдат обсъдени проблемите на тютюнопроизводителите. Заместник-министър Абазов обясни, че вече е проведена среща на експертно ниво в ГД „Земеделие” в Брюксел. Тези дни очакваме отговора на Комисията дали е възможна промяната на референтния период. В зависимост от решението на Комисията, Министерството работи по няколко варианта.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...