Menu
Max_Weber

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще помага на българите във Валенсия, заедно с Испанската народна партия

Българите са изключителни граждани, много добри и работливи хора. Живеем и работим много добре с тях и си помагаме взаимно.

Това заяви генералният секретар на Испанската народна партия за област Валенсия и регионален министър на вътрешните работи и правосъдието на Валенсия Серафин Кастелано по време на среща със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и представители на българите във Валенсия. Срещата се проведе в централата на Испанската народна партия във Валенсия. От своя страна Цветанов заяви, че целта на посещението му във Валенсия е да се срещне с българските граждани, живеещи в областта, както и с партньорската партия на ГЕРБ от семейството на ЕНП. „Искаме да имаме много добри контакти с българските граждани във Валенсия. За нас тяхната съдба и тяхното развитие са важни и искаме те да знаят, че в наше лице и в лицето на ЕНП винаги ще получават необходимата им подкрепа. Българите във Валенсия трябва да знаят, че не са забравени и ние сме готови да помагаме тук при тях да идват български актьори, театри, изпълнители, за да живеят заедно с българската култура и децата им да не забравят своите корени. Уверени сме, че в лицето на Испанската народна партия можем да си помагаме взаимно и голяма част от българите тук, които са с десни политически убеждения, да подкрепят Испанската народна партия при местни избори, а на парламентарни и европейски избори да подкрепят дясното в България“, посочи Цветанов. Международният секретар на Испанската народна партия Хосе Рамон подчерта, че неговата политическа сила работи много добре с асоциациите на българите, както във Валенсия, така и в цяла Испания. „Българите тук са изключителни хора. Тук живеят и работят много хора от хасковско, видинско и кърджалийско. И 90% от тези българи на последните няколко избори винаги гласуват за Испанската народна партия, и дори кметът на един от най-големите градове в област Валенсия бе избран благодарение на гласовете на българите“, каза още Хосе Рамон. Той коментира още, че вероятно българите от Валенсия вярват на ЕНП, на Испанската народна партия и на ГЕРБ.

Цветан Цветанов представи пред ръководството на Испанската народна партия за Валенсия предизборния слоган на ГЕРБ „България няма време за губене“ и подари на генералния секретар Серафин Кастелано тениска и вратовръзка с логото на ГЕРБ.

Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...