Menu
Max_Weber

"България без цензура" е трета политическа сила

"България без цензура" се очертава като трета политическа сила. Това сочат данните от затворен въпрос на АФИС от последното им социологическо проучване. Според цифрите 5,7 на сто от избирателите, които със сигурност биха гласували на 25 май, ще дадат вота си за ББЦ. На челото на класацията се очертава паритет между БСП и ГЕРБ с два процента разлика в полза на социалистите. 23% от гражданите казват, че биха гласували за столетницата, а 21% биха гласували за ГЕРБ. Непосредствено зад тях се нарежда "България без цензура", а след това в таблицата се подреждат ДПС с 5,1 на сто от гласовете и АВБ с 4,4.

От изследването става ясно още, че 23% от хората биха дали гласа си за партии, които са в центъра, там където е позиционирана "България без цензура". По-голям вот биха събрали левите партии – 35,1%, а десните - 19,7%.

Според АФИС очакваната избирателна активност възлиза на 2.5-2.8 млн. души. Това означава, че за реализацията на поне един депутатски мандат ще са необходими най-малко 150-160 хил. гласа. От потенциалните гласоподаватели 86% вече са взели окончателно решение за кого ще гласуват. Останалите все още се колебаят, като половината от тях се колебаят в избора си между две и повече партии, а избирателите от другата остатъчна половина – дали да гласуват изобщо. Резултатът от битката за първото място продължава да е неизвестен. Силите между водещите политически сили БСП и ГЕРБ са на кантар.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...