Menu
Max_Weber

Вицепрезидентът Попова се срещна с Данута Валенса

Вицепрезидентът Маргарита Попова прие днес на „Дондуков“ 2 Данута Валенса. Първата дама на Полша (1990-1995 г.) е на визита у нас за представянето на българското издание на нейната книга „Mечти и тайни”.

Маргарита Попова и Данута Валенса обсъдиха ролята на жената в семейния и в обществения живот и за влиянието на политиката върху семейството. Двете споделиха мнението за необходимостта от ново качество и морал в политиката, в църквата и в обществото.

„Убедена съм, че като прочетат мемоарите ви, жените в България ще ви разберат и ще ви почувстват близка и позната“, сподели по време на разговора Маргарита Попова. Данута Валенса благодари за топлото гостоприемство в България. „Човек живее, за да променя себе си и заобикалящия го свят“, отбеляза тя, като представи пред вицепрезидента интересни моменти от книгата си.

Първото издание на книгата „Мечти и тайни“ на български език ще бъде представено от 18.00 часа днес, 9 април, в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Източник: Прессекретариат

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...