Menu
Max_Weber

ББЦ с мото "Българите заслужаваме повече" за евровота

Българите заслужаваме повече. Това ще бъде мотото на кампанията на "България без цензура" и коалиционните й партньори на предстоящите европейски избори. Това съобщи на учредително събрание  на ББЦ във Враца лидерът на формацията Николай Бареков. "Ние заслужаваме повече - и в Европа, и в България", обясни той слоганът и призна, че го е измислил, докато е пътувал от Видин към Враца. Уточни и че неслучайно розетата на партията е поставена на картата на България точно върху Северозапада.

Той обяви и нестандартния начин, по който ще води презиборна кампания. "Вместо звезди да говорят за нас, от клиповете ни ще говорят обикновените хора, тези, които ни подкрепиха. Достатъчно сте ни гледали и мен, и г-н Каракачанов, и всички останали по телевизията. От тук нататък нека да говорят обикновените хора, ние създадохме тази партия за тях", обясни Бареков.

"Запуснахме страната и вместо да сме просперираща нация, сме в демографски срив, който започна от тук, от Северозападна България. Днес става така, че сме гетото на ЕС и ние не сме съгласни с тази политика. Според нас българските управници нямаха характера да искат. Ние трябва да следваме нашия национален интерес, а не да се огъваме. Нека да видим кой какво дава. Подкрепихме Америка да направи свои бази, но на нас ни трябва и ядрена енергетика. Искаме да има партия, която да защитава нашия национален интерес", каза Бареков.

В края на събранието лидерът на ББЦ съобщи, че формацията от днес вече има трима общински съветници във Враца. Това са Митко Костов, Ангел Иванов и Венчо Кръстев.

Този път земеделците сме щастливи, защото намерихме един мощен мотор, който ще ни изведе към победа, каза по време на Учредителното събрание зам.-председателят на ЗНС Явор Хайтов. "Смятам, че с ВМРО и ББЦ направихме една добра сплав. Но бутилките с шампанско няма да гръмнат сами, а това ще се случи с усилията на всички вас, говорете за нас", обърна се към дошлите в залата той.

Хайтов предложи и облог на лидера на "България без цензура" – сигурен съм, че коалицията ще постигне по-добър резултат във Враца и Северозападна България, отколкото в Пловдив. "Убеден съм в този резултат и ако предположението ми се оправдае, ще трябва да се ангажирате, г-н Бареков, да докарате "Канарите" и "Орфей", за да се направи тук, в центъра на Враца едно голямо хоро. Ако Пловдив ни бие, ние ще ви купим костюм", каза още Хайтов.

Диляна Давидкова ще ръководи общинската структура на ББЦ във Враца. Тя е от града и има дъщеря на 23 години. Учредителното събрание гласува четирима нейни заместници. Това са Алек Пашов, Апостол Апостолов, Николай Езекиев и Даниела Кръстева. Алек Пашов е на 42 години, завършил е езикова гимназия и е от Враца. В момента се занимава с частен бизнес. Апостол Апостолов е с диплом от Висшето военно училище във В. Търново, работил е в системата на МВР. Николай Езекиев в момента е студент в УНСС и НБУ,  има частен бизнес във Враца. Даниела Кръстева е магистър по управление на медицинските грижи.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...