Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: ГЕРБ настоява за незабавни избори 2 в 1, държавата вече няма парламент

„ГЕРБ настоява за незабавни избори 2 в 1. Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази държава“. Това заяви днес пред журналисти в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борсов.

Той посочи, че българският парламент не може да е зависим от четвъртата партия. „Ние сме опозиция и по никакъв начин не подкрепяме това правителство. Смятам, че е пагубно”, допълни Борисов.

Той посочи, че се е регистрирал днес в Народното събрание и припомни, че ГЕРБ е първата полическа сила в България на парламентарните избори и по Конституция първата партия избира правителство. „Кворумът е задължение на управляващите, на тези, които искат да управляват. Аз съм им дал един глас, даже два. Оттук нататък или ще признаят, че „Атака” е партията, която държи кворума, и без нея БСП и ДПС не могат да управляват. Трябва да го признаят. В противен случай аз не виждам защо да осигурявам на Станишев управление. Този, който не може да си събере мнозинство в парламента, няма право да управлява”, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ нарече управленска немощ случващото се в НС. „Немощ от страна на БСП и ДПС. Главният извод е, че БСП, ДПС и „Атака” или трябва да признаят, че управляват заедно, или да разпуснат парламента. Никой не може да иска повече от моя глас. Искаме да се признае, че „Атака”, БСП и ДПС управляват България“, заяви Борисов.

Той определи като странно поведението на БСП и ДПС – „вместо да си направят предсрочни избори, както народът ни подреди след това да седнем политиците и да намерим начин как да се управлява страната, сега биват изнудвани от „Атака”“. Според Борисов парламентът трябва незабавно да се разпусне. „След един месец се провеждат избори. Междувременно има неработещ парламент, има комисии, няма парламент. Ние сме парламентарна република, няма парламент. Не съм виновен, че съм в залата и съм се регистрирал, а другите спят и не са на работа. За да управляваш, трябва да имаш мнозинство в парламента. Ако нямаш мнозинство в парламента, не можеш да искаш от опозицията да те подкрепя, след като опозицията е казала категорично, че няма нито един закон, нито едно управленско решение на това правителство, което да подкрепя. Бях се съгласил да им дам един глас, защото Орешарски излъга, че ще направи 250 000 работни места. В следствие на неговото управление има 33 000 повече безработни. Излъга, че ще промени данъците, че ще строи Белене. Какво повече да го оставим да излъже?”, коментира председателят на ГЕРБ.

Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...