Menu
Max_Weber

Сергей Станишев: Лицемерието на Борисов е тотално по отношение на Русия

Ние сме свидетели на едно тотално лицемерие по отношение на поведението на ГЕРБ и г-н Борисов във връзка с Русия и ситуацията около последната криза, която се развива. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, пред журналисти в парламента.

„Всички гледате какво говори той тук, в България. Казва, че БСП е твърде строга към Русия, че той е против икономически санкции и против санкции срещу Русия изобщо”, допълни той. Станишев каза, че фактите са други и обясни, че вчера Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е отнела до края на тази година право на гласуване на депутатите от руския парламент. „Само, че това е мекият вариант на декларация, която е била обсъждана. Депутатите от ГЕРБ в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа са внесли предложение, което не е било прието, и се предлага Русия да бъде извадена от състава на ПАСЕ”, обяви лидерът на БСП. Той поясни, че вносителите от делегацията на парламентарната група на ГЕРБ са Милена Дамянова, Джема Грозданова, Данаил Кирилов. „Това е характерно за г-н Борисов – вечното лицемерие и двойните игри. На българите казват едно, а там неговите депутати правят друго. Те внасят възможно най-крайната резолюция и предложение за изваждане на руската делегация от състава на ПАСЕ. Нека обяснят кого лъжат точно. Ясно е, че лъжат българите”, категоричен бе той.

 „Парламентарната асамблея на Съвета на Европа не беше склонна на резки и радикални движения. ГЕРБ се озоваха в ястребите и позицията на Борисов в София наистина буди недоумение. Очевидно, че тази позиция на представителите на ГЕРБ не е самоволна. Тя е взета на ниво партийни въпроси”, допълни по темата Валери Жаблянов, народен представител от ПГ на КБ.

Най-голямата парламентарна група играе политическа игра преди изборите

„Нямаше кворум, защото най-голямата парламентарна група играе политическа игра преди изборите и това е очевидно”, каза Сергей Станишев. Според него е ясно, че преди изборите работата на парламента ще бъде напрегната и нестабилна, защото в предизборния период всяка политическа сила гони някакви дивиденти и привлича внимание към себе си. „Не е изненадващо това за нас и съм сигурен, че всеки може да си направи извода и от поведението на ГЕРБ, и от поведението на Атака”, заключи Станишев.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...