Menu
Max_Weber

АТАКА връчи тиквен медал на Андерс Фог Расмусен

Лидерът на ATAKA Волен Сидеров коментира, че посещението е свързано с натиск върху българските управници да се повиши напрежението. Той подчерта, че има данни американски части да бъдат предислоцирани на българска земя, а американска бойна техника се подготвя и вече се ситуира в Черно море. Сидеров определи това като провокация срещу Русия.

„Ние сме против България да участва в повишаване на напрежението. Подозирам, че президентът Плевнелиев ще бъде уговорен да се съгласи България да стане плацдарм. Ако министър-председателят също приеме, това ще бъде един много опасен курс за България и ние сме тук за да кажем, че не искаме да ни въвличат в каквито и да било военни действия, подпомагане на военни действия, логистика, свързани с напрежение. За съжаление това е политиката на НАТО в момента и ние затова поставяме въпроса дали България трябва да е член на този Алианс, в който вече 10 г. членуваме и няма никаква полза”, коментира още Сидеров.

Той попита и какви са точно заслугите на Расмусен към България, за да му се връчи най-високия български орден „Стара планина. Този орден се връчва за особени заслуги и не на когото и да е. Затова като отговор АТАКА връчва на Расмусен тиквен медал, за да се покаже, че няма за какво да бъде награждаван с най-високото отличие.

Сидеров коментира и евентуалните последствията от повишаване на напрежението, които могат да доведат до ядрен сблъсък и играта на САЩ е в тази посока. Целта на САЩ е да вбият клин между Европа и Русия. Позицията на АТАКА е, че Европа и Русия трябва да се сближават повече, защото една технологична Европа с ресурса на Русия ще бъде номер едно в света. Това не е добре за САЩ, защото те ще станат маргинална държава.

Лидерът на АТАКА заяви, че трябва да се знае какви разговори са водени на тази среща. Тези посещения са много на често и очевидно се подготвя нещо и нашите управници са длъжни да го кажат.

Сидеров коментира и решението за създаването на Комисията за разследване на срещите на президента с представители на бизнеса, участието му в офшорни фирми и конфликт на интереси, като заяви, че след събирането на необходимите подписи искането ще бъде внесено в Народно събрание.

Източник: Пресцентър Атака

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...