Menu
Max_Weber

Калина Крумова оглави женската организация на "България без цензура"

Калина Крумова стана председател на женската организация на "България без цензура". Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция на "Евромайки".

Даниела Колева стана заместник-председател на женската организация на ББЦ.

Преди това Даниела Колева оттегли своята кандидатура за председател с мотива, че иска да даде път на по-младата от нея Крумова. Тя подчерта, че двете винаги са работили в екип и няма значение кой е председател и кой заместник-председател.

Форумът излъчи и номинациите си за евролистите. Това са Даниела Колева, Ирина Добруджанлиева и Мая Методиева. По план делегатите определиха и ръководния орган на структурата – Изпълнителния комитет и неговия състав – Калина Крумова, Даниела Колева, Светлана Цветкова, Станислава Евтимова и Галина Петкова.

Първият ред в българската политика ще е за майките и жените, категоричен бе по време на учредителната конференция лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Пред делегатите той съобщи, че половината от имената в листата на ББЦ и коалицията за евроизборите, както и за всички постове след това ще са на жени. Той каза още, че инициативата „Евромайки“ се е родила в няколко съвместни разговора, които е имал с Даниела Колева и Калина Крумова. „Това се оказа много дълъг път и съм горд да ви кажа, че „България без цензура“ е една от трите най-големи партии, а движението „Евромайки“ се е превърнало в най-голямата женска организация, за пред делегатите лидерът на ББЦ. Той благодари на жените и им каза, че вратите за майките и българските жени в политиката са широко отворени.

Евромайки е мисия, усещане, емоция и съм горда, че вървим напред заедно с всяка от вас. Благодаря Ви, че ни подавате ръка. Нашата кауза е не само социалната легитимност на българската жена, а и нейната мисия да запази семейството си здраво. Искаме не само да докажем, че заслужаваме повече, но и че можем повече, подчерта Калина Крумова.

"Вярвам, че днес политиката повече от всякога има нужда от политици с души и сърца. Каузите на Евромайки преминаха през душата ми, докоснаха сърцето ми и ги видях в очите на моите три деца. Нашите деца, защото именно те са стимул за развитие и просперитет. Защото няма майка която да не иска детето и да остане в родината си, но и няма майка която да не иска детето и да получи добро образование, качествено здравеопазване и да бъде успешно реализирано в живота", каза Даниела Колева.

„Тук съм , защото съм убедена, че ние жените можем да променим света, каза специалният гост от Германия на учредителната конференция на „Евромайки“– Юта Клайншмит – единствената жена, печелила "Рали Дакар". Според мен автомобилното състезание и политиката имат много общи черти. И за двете има една много, много важна предпоставка – това е предизвикателството. Вие сте млади хора и пред вас стоят много предизвикателства. Според мен е важно да вярвате в мечтите и целите си, просто да се захванете с нещо и да го правите до край, подчерта тя.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...