Menu
Max_Weber

Сергей Станишев: БСП е силно мотивирана за изборите; ще имаме повече места в ЕП от ГЕРБ

Листата на Коалиция за България обединява хора с политически опит, ясни граждански позиции, ясен професионален профил в различни области на политиката и на европейския живот и ще могат да защитят българския интерес в ЕС, защото на тези избори залогът за бъдещето на България и за бъдещето на Европа наистина е голям. Това заяви лидерът на БСП, президент на ПЕС и водач на листата на КБ за предстоящите избори Сергей Станишев при регистрирането на листата в ЦИК.

Той обясни, че представителите на листата на социалистите се срещат с членове и симпатизанти на партията през последните седмици, както и той самият. "От проведените срещи мога да кажа категорично, че БСП е силно мотивирана и очакваме най-голяма подкрепа за КБ  на изборите и за това ще се борим.  Всеки, който иска социална Европа, към която европейските и българските социалисти се стремим, трябва да подкрепи листата на социалистите", подчерта лидерът на БСП.

Според него видяното в последните 5 години - орязване на социалните и публичните разходи и догматичната политика, която се налага от Брюксел, трябва да се промени, като се върви към нова, социална и справедлива Европа.

"Промяната, която започнахме в България преди 9 месеца, се реализира стъпка по стъпка и последователно от кабинета "Орешарски" и за това той също трябва да получи шанс да продължи. Иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид и това не трябва да се допуска", категоричен бе той. Според него хората искат България да върви напред и виждат шанс за това в правителството на Орешарски.

Помолен да коментира твърдението на лидера на ГЕРБ, че партията му ще има повече места е ЕП от БСП,  Станишев отговори: Ще имаме повече членове от ГЕРБ в ЕП. Борисов да почне да ходи на работа, че за 9, 10 месеца има едно изказване и то процедурно".

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...