Menu
Max_Weber

Бареков: Каня на дебат лидерите на старите партии

Официално каня лидерите на старите политически партии Сергей Станишев, Бойко Борисов и Лютви Местан на "Лидерски дебат за развитието на България". Предлагам този дебат да не е в София, а в някой от регионите в страната.

Местата и датите, които предлагам са: Добрич на 22 април, Харманли на 27 април, Видин на 8 май или Смолян на 15 май.

Българите заслужават да чуят каква е визията на председателите на най-големите политически партии за развитието на образованието, здравеопазването и икономиката. Нека Станишев, Борисов и Местан отговорят дали подкрепят предложението на Коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден за увеличение с 1% на бюджета за образование, здравеопазване и социални дейности. Нека също така разискваме идеята на ББЦ за въвеждане на безплатно здравеопазване и лекарства за децата, майките и пенсионерите. Важно е българите да узнаят каква е позицията на партиите за изравняването на стандарта на българските региони със София, защото понастоящем хората от страната плащат еднакви данъци със столичани, но получават три пъти по-лошо качество на инфраструктурата и публичните услуги.

В готовност съм, заедно с уважаемите трима лидери, да определим точния регламент на дебата, който да бъде открит за всички медии. Смятаме, че този дебат ще е полезен за информирания избор на българските избиратели, които се надяват евроизборите да са врата към предсрочни парламентарни избори. Мълчаливото несъгласие на който и да е от председателите ще приема като абдикация от съревнованието на идеи в полза на самоцелната битка за власт и запазването на статуквото.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...