Menu
Max_Weber

Старейшините от ГЕРБ Карлово посетиха Копривщица

Над 30 съмишленици и членове на СГЕРБ-Карлово посетиха през почивните дни архитектурно-историческия резерват в Копривщица по повод годишнина от Априлското въстание.

Там те поднесоха венец на мавзолея-костница "Априлци" в памет на всички герои и мъченици, загинали за свободата на България. Посетиха къщите-музеи на писателя Любен Каравелов, на поета Димчо Дебелянов, на революционерите Тодор Каблешков и Георги Бенковски.

Групата беше водена от председателят на структурата доктор Мима Чешмеджиева. В Копривщица Старейшините са посетили и първото килийно училище, в което е учителствал Неофит Рилски, както и първото класно начално училище, създадено със съдействието на Найден Геров, както и училище "Св. св. Кирил и Методий". В края на обиколката старейшините споделиха, че са почувствали духа на това средище на просветата, книжнината и културата от времето на Българското Възраждане.

Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...