Menu
Max_Weber

Красимир Мурджев и Маргарита Стоилова ще помагат на Нареченски бани да си върне курортната слава

Народният представител от Коалиция за България доц. д-р Красимир Мурджев и колегата му от Асеновград Маргарита Стоилова придружиха здравния министър д-р Таня Андреева в работното й посещение на територията на Асеновградска община.

Първият проведен  разговор с основен акцент  общинско здравеопазване се състоя в кабинета на градоначалника д-р Емил Караиванов. Изграждането на спешните центрове с вариантите на стоянки на линейки под обща шапка на областните  болници се обсъжда със Сдружението на общините, обясни д-р Андрееваа. Тя остана впечатлена от общинската болница  в Асеновград, където се срещна с медицинския съвет и се запозна с проблемите на лекари и пациенти.


Работната визита на д-р Андреева продължи в Нареченски бани, където направи оглед на сградния фонд на Санитарнокурортния комплекс, чийто принципал е Министерството на здравеопазването. Кметът Димитър Бакалски посрещна групата с настоятелната молба към ведомството на Таня Андреева. Градът разчита единствено на минералните извори и прекрасната природа, те са единственият поминък за населението тук,  посочи той и предложи решение. По думите му курортът може да се съживи, ако МЗ прехвърли на общината за стопанисване градската баня и бившата поликлиника, за които местната власт има стратегия за развитие. Идеята срещна разбирането на министър Андреева и по настояване на двамата пловдивски депутати – доц. Мурджев и Маргарита Стоилова. Те се ангажираха да работят за връщането на курортната слава на Нареченски бани. 

Източник: Пресцентър БСП - Пловдив

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...