Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Европа тръгва нагоре, а управляващите ни свалят надолу, защото нямат управленски капацитет

Европа тръгва нагоре, а управляващите ни свалят надолу, защото нямат управленски капацитет. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кмета на Община Родопи (Област Пловдив) инж.Пламен Спасов.

На срещата присъстваха народни представители, общински съветници от ГЕРБ-Родопи, както и кметовете на селата Белашица, Крумово, Марково и Брещовица. Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ако скоро не се организират предсрочни избори, България ще последва съдбата на Гърция. ,,На тях обаче имаше кой да им помогне, а на България няма'', допълни Борисов. Според него управляващите не искат избори 2 в 1, защото имат още какво да откраднат. “Каква е разликата между месец юни и месец октомври? Още 20 млн.лв - това е целта, да се откраднат парите“, заяви Борисов. Той обясни, че цената на тока ще се вдигне след месец юни и на управляващите не им остава още много време.

Бойко Борисов припомни, че ГЕРБ е докарала 16 млрд. лв средства и инвестиции в България. По думите му е важно да се напомня на хората какво е направено от ГЕРБ и да им се посочва какво не е свършено от управляващата нелегитимна тройна коалиция. „Година и половина - две ще ни трябват след тези заеми и харчове, за да стъпим на крака. Хората вече разбраха последствията от това пагубно управление, но няма да имат сила още веднъж да стегнем колана“, каза Борисов. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в момента митниците и приходните агенции в България не работят, а оттам идват основно парите в държавата - еврофондовете, митниците и данъчните. „Събираемостта при ГЕРБ бе голяма. Данъчните и митниците събираха с 1 млрд.лв повече“, посочи Бойко Борисов.

Относно ситуацията в смесените региони Борисов обясни, че в общините на ДПС има поголовна сеч на кадрите на ГЕРБ:“Уволняват учители, цялото горско стопанство е сменено. Партията помага на тези хора и показваме ясно, че ние сме алтернатива за мюсюлманите. В смесените региони БСП дезертира, изобщо не се появяват.“ По думите му пример за това е общината в Смолян, където в управата БСП има 2-3 души, а всички останали са кадри на ДПС.

Бойко Борисов каза, че в Брюксел не се харесва това състояние на държавата. „Както канцлера Меркел казва ние винаги избираме стабилността на държавата пред партията, разделението прави слабостта в България, това трябва да бъде ясно - ние не сме съединени. За държавата е важно незабавно да се намери равновесие,“ категоричен бе Борисов.

Кметът на Община Родопа инж. Пламен Спасов подкрепи думите на председателя на ГЕРБ. „Когато поех управлението преди две години заварих общината с 1200 лв.бюджет и запорирани сметки, сега всичко е различно. Имаме за какво да се хвалим, това нямаше да се случи ако не беше помощта от правителството на ГЕРБ. Една година по-късно вече има видими положителни резултати“, посочи Пламен Спасов.

Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...