Menu
Max_Weber

Бареков: Статуквото се страхува не от мен, а от вас хората!

"Омръзна ми от лъжи. 25 години стигат, трябва вече тази държава да върви напред. Тия от парламента дори не ходят на работа, а животът върви към по-зле. Те трябва да си ходят!" С тези думи възрастна жена от Гоце Делчев посрещна лидера на "България без цензура" Николай Бареков в препълнената зала на Културния дом.

Градът е поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което ББЦ и коалиционните й партньори - ВМРО, ЗНС и "Движение Гергьовден" стартираха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

Българите са недоволни от днешното статукво, защото понесоха най-тежко кризата, за разлика от другите народи, коментира думите на жената Бареков. "Срещнах се днес със строители, които, за да получат нормални пари са принудени с месеци да не виждат децата си. Аз не искам да живея в такава държава, защото не мога да се примиря с отношението на политиците към българския народ" обясни пред стотиците граждани дошли на среща с коалиционните партньори.

"Призовах днес на дебат лидерите на големите политически партии, но той няма да е в София, а в Гоце Делчев или в Хаджидимово. И на него те трябва да кажат дали приемат моята идея здравеопазването да е беззплатно за децата. Съгласни ли са хората да плащат едни и същи данъци, а да получават три пъти по-лоши пътища, болници и училища", обясни днешната си оферта към формациите в парламента лидерът на ББЦ. Статуквото се страхува не от мен, а от вас, вие сте страшни, каза Бареков пред хората от Гоце Делчев. На 25 май вие, Ваше величество българите ще гласувате и ще им объркате сметките. След това Борисов и Местан няма да могат да пият спокойно кафе, добави още той.

"Ако гласувате за нас, дерибейството на ДПС в Благоевградски регион ще спре. След изборите ние ще блокираме областната управа и ще принудим Муса Палев да си подаде оставката като областен управител. Проблемът на тези хора не е кой каква религия изповядва, а в това, че ДПС изгради престъпна клика с БСП, но в нея работи и ГЕРБ. В Банско тя е ГЕРБ и ДПС, както и в Рибново. Помните ли кой направи Борисов генерал – Доган", каза Бареков. Едно ще ви кажа за себе си – в тоя си живот на никого нищо не дължа, не съм подарявал кученца. Имам една проста кауза и тя се нарича добруване на българския народ, заключи Бареков.

Липсата на защита на обикновените граждани е причината в последните години ние да не живеем добре, допълни тезата и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който ще бъде номиниран за втори в листата на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден".

Майките в България се събудиха и няма да позволят да се продадат сърцата ни за предизборно подхвърлени жълти монети, категорична бе Даниела Колева, зам.-председател на "Евромайки". Да си майка у нас е най-трудното нещо. Има жени, които са подложени на унижението да чакат с години да се одобрят за лични асистенти на своите болни деца срещу 150 лева за 4-часов работен ден. В същото време тази държава дава по 700 лева за изоставено дете, това справедливо ли е, попита тя.

"За 25 години едни хора, които ни говореха за демокрация направиха сини и червени паравани, зад които вършеха грабежи, а пред нас приказваха други неща. Те ще си отидат, но си отиват и нашите деца. Трябва да спрем това и ние можем да го направим така, че от 26-ти май да не ги видим никога", каза пред жителите на Гоце Делчев лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Бях в Хаджидимово, където монасите ни разказваха как манастирът е бил пален и пак съграждан, разказа пред хората от Гоце Делчев лидерът на ЗНС Румен Йончев. "Историята много ми заприлича на онази за еврейски храм, който го палят и го съграждат пак. Мисля, че се нуждаем от нещо подобно, време е да градим. Няма как обаче да изградим модерната си държава, без да видим кой кой е в политиката ни. Трябва да посочим онези, които крадяха, затова внесохме законопроекта "Чисти ръце". Едва ли партиите в парламента ще го сторят, но вие можете да ги принудите с вота си на 25 май, ние ще се постараем за останалото", заключи Йончев.

Бил съм 5 километра пеш, за да се видя с вас, трябва да се сложи началото на нещо, което е много важно - да не позволи повече никаква контрабанда и никакви наркотици, каза човек от региона. Сегашната система за контрол на границата е неефективна, добави още той.

У нас дрога без знанието на МВР не се продава, аз затова напуснах системата, отговори зам.-председателят на ББЦ Росен Петров на местен жител, изразил възмущението си от контрабандните канали през границата. "Ако искате да няма дрога, първо трябва да се изчисти МВР, не обикновените полицаи, а върхушката. "Това е чадър, а за да го има него, трябва да има още по-голям и това е политическият. Дрога се е продавала във всички времена, но най-вече по онова на ГЕРБ, защото те най-много от това разбират", каза Петров.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...