Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Никой не знае какви кредити са взели управляващите, избухаха 1 млрд.

„Никой не знае какви кредити са взели управляващите. От 15 дни искаме да знаем колко заеми има НЕК и никой не ни казва. Ние мислехме, че са 1,5 млрд. Овчаров говори за 4 млрд.”, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на обиколката си в южна  България.

„Виждате, че не може да управляват. Днес са се скрили в Министерство на енергетиката, не дават на НЕК пасивите в момента, огромни задължения, които българите трябва да плащат. Милиарди в момента са потънали в НЕК. Това е просто безотговорно управление”, подчерта Борисов.

„На 20 дни проверявах всички сторежи, заедно с министри и с шефове на отдели, с експерти от Брюксел – с хеликоптери им показвах и контролирах всичко. И като си отидат в Брюксел, ни осребряват фактурите веднага. Ние взимахме от фискалния резерв, но след 50 дни Брюксел ни ги връщаше.Станишев и псевдоекспертът Орешарски обвиняваха, че ГЕРБ са „изплюскали“ резерва, а ние с тези пари плащахме на фирмите и строяхме“, посочи Борисов.

„За 24 години след демокрацията, сегашното правителството не може да построи това, което ГЕРБ за 4 години”, каза още Борисов. „Изпадат в ужас, в паника изпадат. А като виждат, че си провалят и „Мариците”, провалят си и „Струма”. Знаят, че след това ще им го натяквам, така както за Дунав мост и магистрала „Люлин” – абсолютно провалени проекти”, посочи бившият премиер. Борисов припомни, че веднъж вече Брюксел направи компромис на България за избора и на предишната Тройна коалиция и след 9 месеца от началото на управлението на ГЕРБ пуснаха програмите. Според него е малко вероятно такъв компромис да бъде направен отново и българите би трябвало да сa си научили урока от управлението на Станишев, което отново ще остави държавата затънала в дългове.

Според него управляващите сега тихомълком се опитват да правят същото, но Брюксел не само не им плаща, но започва да им спира парите. „Избухаха 1 млрд. и сега няма кой да им го плати. Сега, за да си съберат тези пари, правят финансови корекции с 10 -15% на проектите на кметовете на ГЕРБ . Накрая плаща народът, наказанието е за хората, не ни наказват нас “, обясни още Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че за държавата е добре да се направят избори днес. По думите му до следващата зима ДПС и БСП сами ще се сгромолясат, но се губи златно време, не се проектира - те и сега откриват само проекти на ГЕРБ. Според него само възстановяването на фондовете ще отнеме най-малко 9-10 месеца. „Управляващите нямат управленски капацитет. Зинаида, сегашният вицепремиер, ми носеше папките, беше секретарка, толкова й е капацитетът. „Цикламеното костюмче“ също носеше папки. Здравният министър Таня Андреева я направих шефка на "Шейново". Йовчев седеше с папките през вратата ми 4 години. Вторият ешелон на ГЕРБ сега управлява. Трябва да сме първа политическа сила, защото още какво ще чуем от Станишев и Местан не искам и да знам… Всеки глас ни е ценен, обиколете къща по къща и обяснете какви бели правят тези и какви бели още ще направят“, призова Борисов.

„За първите 6 месеца от управлението на ГЕРБ обиколих и се видях с всички управленци в Европа, на втората година всички те посетиха България. Барозу идваше всяка година тук, заедно с всички еврокомисари. Орешарски за 5 дни във Виетнам откри един ресторант - за 5 дни само се разходи из Виетнам и откри един ресторант. Вижте му дестинациите - Китай, Виетнам, Украйна, Румъния. В Сочи не го познаха, искал да се снима с Путин - не му разрешиха“, коментира Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че има много неща, които могат да се направят, но няма политическа класа.„Има теми, по които можем да седнем и да се разберем, народът би го оценил. ГЕРБ е първа политическа сила, народът не е казал да се съкращават и махат кадрите на ГЕРБ“, посочи Борисов.

„Ние не даваме пари за медии и концерти, даваме само, за да помагаме на хората, строим усилено църкви, храмове, джамии, стадиони, манастири… Бях обещал 12 хил. лв за колодрум - дадох ги. В едно село до Кърджали - Припек, където всичките жители са гласували за ГЕРБ им спряха тока и оставиха селото без табели в началото и в края за наказание. А в друго село – Велишане им дадохме 25 хил. лв от партийната субсидия за водопровод, защото досега ДПС са ги лъгали само и не са им направили водопровод. Общо над 10 млн. лв сме дали за строителство и за лечение на деца“, обясни Бойко Борисов.

Източник: http://boykoborissov.bg

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...