Menu
Max_Weber

Общинските съветници от ГЕРБ Първомай се срещнаха с жителите на Драгойново

На християнския празник Цветница общинските съветници Катя Попова, Красимира Александрова, Желязко Пашев и Красимир Грозев от ПП ГЕРБ -Първомай се срещнаха с жителите на с. Драгойново.

Около 50 човека се отзоваха на поканата и споделиха проблемите и въпросите, които ги вълнуват.

Драгойново е малко селце, разположено в полите на Родопите. През годините от многолюдно село се превръща в селце с 300 души, предимно възрастни хора. На срещата със съветниците от ГЕРБ жителите поставиха въпроси, касаещи ежедневния им начин на живот. Хората се поинтересуваха какъв е бюджетът на селото и за какво се разходват тези средства, каква е инвестиционната програма, приета от Общинския съвет в Първомай за 2014г. и какви средства ще бъдат заделени за населеното им място. Много остро беше повдигнат и въпросът за сметосъбирането. Оказа се, че до момента сметта се събира веднъж на 2 седмици. Жителите на Драгойново предложиха това да става 2 пъти в седмицата. По време на срещата бяха поставени и редица други въпроси, свързани с необходимостта от ремонти и подобряване на инфраструктурата в населеното място.

Освен това хората поискаха да имат всеки ден лекар на разположение. До момента медик идва тук 2 пъти в седмицата, което е крайно недостатъчно. Драгойновци предложиха на съветниците наемът от общинските помещения в населеното място да остава за нуждите на селото.

Общинските съветници поеха ангажимент за следваща среща да информират жителите на село Драгойново за възможностите за решаване на поставените проблемите.

Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...