Menu
Max_Weber

Лидерът на ЗНС Румен Йончев в списъка на "Синьо единство"

Фалшифицирането на подписките за регистрация в ЦИК удари и ръководството на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Лидерът на ЗНС Румен Йончев скандално се появи в списъка на "Синьо единство" на Надежда Нейнски и Христо Панчугов.

Скандалът с фалшифициране на подписи гръмна с най-голяма сила във Варна, където се оказа, че Меглена Кунева е откраднала на килограм местни партийни лидери на "България без цензура". В списъците на Реформаторския блок са шефът на предизборния щаб на ББЦ в града Георги Ковачев, съпругата му адвокат Галя Димитров, която е представител в РИК на ББЦ, лидерът на младежката организация "Младост" Антоан Влаев и председателят на щаба в район "Младост" Ангел Велинов. Всички са бивши членове на "България на гражданите", но преди няколко месеца официално са подали молби за напускане и се присъединиха към "България без цензура".

Да се провери дали е практика да се фалшифицират подписи от партии за регистрацията им, поиска лидерът на ЗНС Румен Йончев. "Сериозно съм притеснен, че името ми е попаднало в списъците на „Синьо единство", а не в тези на коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден", където съм го дал, коментира той. Депутатът смята, че вероятно се касае за кражба на лични данни или за целенасочена провокация.

Това е панаир, категоричен е шефът на предизборния щаб на ББЦ във Варна Георги Ковачев. Скандалът е сериозен, тук не се касае да пускаме жалби, направо си е за наказание. Аз съм банков служител и се чудя как са ми докарали подписа в документите на "България на гражданите", допълни той.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...