Menu
Max_Weber

Временна анкетна комисия за Христо Бисеров

По предложение на ГЕРБ, парламентът реши да бъде създадена Временна анкетна комисия, която да провери обстоятелствата около скандала с Христо Бисеров.

С гласовете на БСП, ДПС и “Атака” към предмета на дейност на комисията беше добавена и проверка на твърденията за среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Бисер Миланов - Петното. Комисията ще работи в срок от три месеца и ще е съставена от 12 народни представители, по трима от всяка парламентарна група. 177 депутати гласуваха „за”, а трима „против”.
Народните представители отхвърлиха предложението комисията да разследва срещи на Бисер Миланов с министър-председателя на Република България, с председатели на постоянни комисии в 42-то Народно събрание, журналисти и други, а същи така и фактите и обстоятелствата относно потенциални схеми за купуване на гласове на територията на 3-ти МИР Варна, станали предмет на проверка, включително на Комисията по жалби и петициите на ЕП.
Депутатите отхвърлиха предложението комисията да изясни фактите и обстоятелствата, довели до връщането на отпуснатите финансови средства от Европейския парламент на пиар агенция „Актив груп”. От ДПС заявиха, че ще се проверява и дали Цветан Цветанов е знаел за проверка на службите, по времето, когато е бил вътрешен министър.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...