Menu
Max_Weber

Георги Пирински: На тези избори избираме между две визии за развитие на България и Европа

На тези избори ние не избираме партии или личности. Ние избираме между две визии за развитие на България и Европа. Това заяви кандидатът за евродепутат от левицата Георги Пирински при посещението си в градовете Сопот и Карлово, където се срещна с жители от двете общини, както и с ръководството на ВМЗ - Спопот. По думите му едната от визиите е политиката на рязане на бюджети и отнемане на трудови права с аргумента за разточителността на социалните държави.

„Това е политиката на безсъвестни фалшификации на икономическата действителност“, поясни той. Според него другата визия е ясно очертана от Манифеста на ПЕС. „В Манифеста се казва, че "Европа трябва да се промени".  В този си вид Европа не работи в полза на своите граждани, а в полза на една тясна група. На всичко това трябва да бъде сложено край. Заради това трябва да си дадем ясен отговор на въпроса "Какво следва след тези избори?" и да осъзнаем тяхното огромно значение за развитието на България“, категоричен бе Пирински.

Той подчерта, че различието на тези визии става ясно и в отношението на предходното и настоящето правителство към ВМЗ - Сопот. „Предходното бе зачеркнало завода и създаваше перспектива за работещите в него в градинарството. Обратно, само след месец работа настоящето правителство ясно показа намерението си да стабилизира и развива ВМЗ - Сопот, създавайки по този начин перспектива за развитие на целия регион“, каза още той.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...