Menu
Max_Weber

Бареков: Ще поискаме в Брюксел европейско разследване на ЕРП-тата

В Брюксел ще поискаме европейско разследване на ЕРП-тата. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, като обясни, че престоят на евродепутатите от коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" в Европейския парламент ще е достатъчен, за да предизвикат пълна ревизия на действията на енергодружествата. Обещанието бе дадено пред пълната зала на театъра в Пазарджик. Градът е поредната спирка на турнето на коалиционните партньори за повишаване на националното самочувствие на българите.

Ние не сме против чуждите инвеститори, но очакваме от тях да правят нещо ново, да изграждат. Да дойдеш, да вземеш едно държавно предприятие и да престанеш да плащаш на държавата – срещу това сме против, отсече лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Евроизборите са важни, защото хората, които отидат в ЕП, трябва да защитават българските интереси, а не да се делят на семейства, както наричат групите на партиите в ЕП. Досега български въпрос в Европарламента не е поставян. Нещо повече – прочухме се като екскурзиантите на ЕП - двама от най-пътувалите евродепутати са българи – единият от ГЕРБ, другият - от "Атака", възмути се воеводата.

Когато хората скочиха срещу ЕРП-тата, ние бяхме до тях. За нас това е патриотизъм, обясни и зам.-председателят на ВМРО и втори в коалиционната листа Ангел Джамбазки. "За нас родолюбието и патриотизмът днес са хората да живеят добре, да имат нормални доходи, да имат достойни заплати и да ползват нормални услуги. Родолюбието и патриотизмът се доказват чрез всекидневието. Заради липса на грижа към хората сме започнали да гледаме на държавата като Андрешко – като нещо чуждо, което само иска да му вземе данъците и не му дава нищо в замяна", обърна се към пазарджиклии Джамбазки.

"Листата на нашия съюз е най-силната, най-можещата, най-красивата и най-дръзновената европейска листа", каза Бареков за обявената днес евролиста на коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". "Оказа се че нашата партия е резервоар на експерти, на хора с няколко езика, с няколко дипломи. Радвам се, че в листата има и представители на ВМРО", допълни той. Фенерът на нашата група държи воеводата Красимир Каракачанов. Благодаря и на "Гергьовден", които са номинирали Росен Петров. Аз изпълних обещанието, което дадох на българските жени и майки – повече от половината листа е за тях. Така ще е в другите ни листи и в управлението, обясни лидерът на ББЦ.

"Всеки ден изпитвам на гърба си колко страшни могат да са БСП, ГЕРБ и ДПС заедно. Те са мафия, октопод, който се е вкопчил във властта", коментира Бареков. "Определям основна политическа цел – свалянето на ДПС от власт и я обявявам за основен наш опонент", подчерта лидерът на ББЦ. "Докато мен и тая партия я има, ДПС няма да управлява. Тя безчинства, развращава политиката. Тя превърна дори и тази стара партия БСП в посмешище, Станишев им я продаде. Вече се мъти нова коалиция ДПС-ГЕРБ. На местно ниво тя вече е факт. С този цинизъм в политиката трябва да се спре", бе категоричен Бареков.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...