Menu
Max_Weber

Пламен Орешарски: Аргументите на вота звучат като самокритика

Това не е силна за ГЕРБ тема. На пръв прочит аргументите, които са приложили ми звучат като самокритика. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски коментира внесения вот на недоверие. „Очаквам да има дебат. Убеден съм, че ГЕРБ не могат да спечелят тази тема. Повечето им аргументи звучат като самокритичност за тенденции и факти, които са формирани в предишни периоди. Мисля, че няма да успее и този вот“, добави премиерът.

По думите му аргументи като увеличаване на битовата престъпност и контрабандата са тенденции, които ясно са оформени в периода на предишното управление. На журналистически въпрос дали е вярно, че Европейската комисия може да ни наложи специален мониторинг за кризата с бежанците заради много негативни сигнали към ЕК от опозицията, премиерът отговори: „Имаме достатъчно информация, че опозицията критикува сегашното правителство заради това, че се опитва да овладее нелегалната емиграция в страната. Сами може да направите извода си за мотивите на опозицията. Аз мога да заявя, че ние ще продължим да охраняваме границата срещу нелегалната емиграция, не срещу бежанците“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...