Menu
Max_Weber

Достена Лаверн: Науката и образованието трябва да са същински приоритети на ЕС

България не е бедна духовно благодарение на приемствеността между поколенията. Енергията, която липсва не е петролът, а съзидателното творчество на обществото и доверието. Това заяви на среща с граждани на област Ямбол в Художествената галерия "Жорж Папазов" в града кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Ангелова - Лаверн.

По думите й, за да може да се съхрани тази енергия, науката и образованието трябват да са същински приоритети на ЕС. Тя бе категорична, че трябва да се вдигне нивото на образователната  система и да се подобри  усвояемостта на образователните и научни програми. Като друг важен приоритет Лаверн посочи връщането на земеделието в България. "Имаме привилегията да живеем на юг и да се произвеждат чисти плодове и зеленчуци", каза още тя. На въпрос как ще се осъществи реиндустриализацията, тя отговори, че това може да стане само като се насочим към високотехнологични производства, но чрез планиране. Лаверн допълни, че е важно да се държи на екологично чисти производства. По думите й е от огромно значение и какъв тъп инвеститори ще привличаме.

Помолена да коментира отношенията между ЕС, Русия и Украйна тя подчерта, че без проект за самостоятелна отбрана, ЕС не може да има самостоятелна външна политика.

На срещата присъстваха и кандидатите за евродепутати от листата на КБ Катя Колева и Николай Тишев, както и зам.-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов. Той се обърна към тримата кандидат-евродепутати с думите: „Трябва да бъдете още по-смели. Никой не може да ви бъде конкуренция“.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...