Menu
Max_Weber

Родители на близнаци и учители споделиха проблемите си с д-р Първанова в Силистра

В първия ден на Великденските празници лидерът на НДСВ д-р Антония Първанова бе на посещение в Силистра. Първата й среща бе с майки на близнаци и учители. Проблемите , които бяха поставени от майките на близнаци са свързани с липсата на правилен подход към техните специфични проблеми и дори свеждането му  до механично разбиране.

Бяха приведени много примери за това.Оформена бе идеята за създаване на държавен фонд „Близнаци“,който да се занимава с подкрепата на семейства с близнаци. На следваща среща ще бъдат обсъдени и предложените идеи за изработване на методика за услуги,чрез които изпълнителната власт да подпомага семействата с близнаци. Поставиха се още тревожни въпроси свързани с натовареността на учители и ученици, липсата на финасиране на достатъчен брой логопеди в училищата. Не без значение за една държава е статута на нейните учители. Когато те получават възнаграждение под средната работна заплата за страната нищо добро не може да се очаква-това бе изводът, който обедини майки и учители.

Източник: Пресцентър НДСВ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...