Menu
Max_Weber

Филиз Хюсменова: България изпълнява и двете условия на общата европейска система за убежище – отговорност и солидарност

Общата европейска система за за убежище се гради върху две условия – отговорност и солидарност. България изпълнява и двете условия, заяви в Страсбург евродепутатът Филиз Хюсменова.

Системата на страната беше подложена на силен натиск, но  първоначалните проблеми сапреодолени, увери колегите си Филиз Хюсменова.Ангажиментите се изпълняват съобразно регламента „Дъблин ІІ”. Тя подчерта, че България работи по План за действие за управление на кризисната ситуация, че поддържа тясновзаимодействие с европейските институции и политика на пълна прозрачност.


Българският депутат от АЛДЕ/ДПС призна, чеима още какво да се направи за подобряване на условията на живот на бежанците и за по-бързо обработване на документите им. Хюсменова припомни, че досега страната се е справяла със собствени средства, и че едва в края на януари епристигнала първата парична помощ от Европейския съюз. Тя изрази увереност, че съвместно - с волята и работата на българските институции, със солидарността на страните членки и Европейската комисия, бежанците ще получат дължимата грижа - без да е необходимо да се прилага допълнителен мониторинг от Комисията.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...