Menu
Max_Weber

Бареков: Няма да вляза в тайните схеми на Местан, Борисов и Доган

Социолозите са категорични, че България има нова политическа сила – това е съюзът на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". Единствената формация, която има силата и народното доверие да победи ДПС в избори, това сме ние, това сте вие. Така се обърна към жителите на Добрич, препълнили залата на Драматичния театър "Йордан Йовков" лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Градът е поредната спирка от националното турне за повишаване на самочувствието на българина, подет от партията и коалиционните й партньори, заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева. Защо "България без цензура" се оказа толкова страшна сила за Местан, Борисов и Доган?, попита риторично Бареков и сам отговори: "Защото няма да влизам в тайните им схеми. Ако са решили да си правят коалиция – да си правят, но аз съм убеден, че българският народ ще ги изхвърли от властта".

Българският преход ще свърши с влизането на ББЦ във властта и ще има възмездие за тези, които ограбиха българския народ, посочи той. Няма да се провалим, защото осъзнаваме, че сме последният шанс за младото поколение български граждани. Пълните зали са индикация за това кой ще бъде победителят на 25 май – победителят ще сте вие, българският народ.

Имате гаранция, че Бойко Борисов няма да бъде повече министър-председател и тази гаранция се нарича "България без цензура". България трябва да гони своите интереси, крайно време е да спрем да се делим. Има партия, която пази интересите на Русия, има партия, която пази интересите на Америка, дори се намери такава, която да защитава интересите на Турция – тази на Касим Дал. Има вече партия, която ще пази българските национални интереси – "България без цензура" и коалиционните й партньори. Ние сме партията на България, подчерта Бареков.

Пред жителите на Добрич той отрече, че подкрепя проучванията за шистов газ в България и бе категоричен, че това би било харакири на нашата хранителница Добруджа. Зам.-председателят Ангел Славчев от своя страна разказа, че е един от хората, спасили Добруджа от добив на шистов газ по хидравличен метод, че е сред инициаторите на подписката, благодарение на която проучванията за шистов газ бяха забранени, но призна, че е нямало да успее без подкрепата на хората.

Лидерът на "България без цензура" пое ангажимент по настояване на Младен Стефанов от ЗНС, като обеща, че евродепутатите на коалицията ще имат приемни дни във всеки офис на партията и всеки областен град. Той припомни и поетите вече ангажименти – да се внесе проектопредложение в ЕП за разследване на монополите, както и евродепутатите да даряват 80% от заплатите си за читалищата и за социална дейност.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров разказа как е създаден химнът на Република България. „Цветан Радославов е написал тази песен, за да повика българите от чужбина – богати, бедни, от Америка, Канада, Австралия да дойдат да се бият пак за своето отечество“, посочи той преди изпълнението на Деси Добрева, за което цялата зала стана на крака.

Повярвах в една кауза, в един човек, който даде възможността на нас майките да пишем социалната програма на България, да кажем своето мнение за образованието на нашите деца, човек който го е грижа за детското здравеопазване. Това е Николай Бареков, каза от своя страна зам.-председателят на "Евромайки" и пета в листата на коалицията за евроизборите Даниела Колева. Тя обяви, че женската организация на "България без цензура" е почти готова с проектозакон за детските надбавки.

Събрали сме се в тази коалиция да обединим усилия, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Ако българската нация не се сплоти около каузата на своето бъдеще, бъдещето на децата си, и Господ да слезе, няма да успее да ни помогне, допълни той. Нашата амбиция е да изградим една силна и достойна държава, в която нашите родилите да имат достойни доходи, а нашите деца - добро образование и работа, за да останат в България.

Не може да си истински здрав, ако живееш в болно общество, не може да се чувстваш добре образован, ако хората около теб не са образовани, не може да си истински щастлив, ако около теб хората са нещастни, нямат добри доходи и са смачкани, обясни председателят на "Гергьовден" Драгомир Стефанов. Той призна, че решението на движението да се включи към коалицията около ББЦ не е било трудно, защото в нея могат да изпълнят две от амбициите си  -  едната е повече никога ДПС да не бъде ключов фактор в управлението на държавата, а другата - визия за развитие на страната. "Ние сме единствената държава в Европа, която няма национална доктрина", обясни Стефанов.

Спомням си една България, която не беше богата, която беше след война, но младите хора работеха безвъзмездно, защото вярваха, че нещата ще се променят и ще живеят в една добра, гостоприемна България, тяхната България. Покрай празниците си мислех - има ли все още млади хора, които вярват в една саможертва, защото до там, до където сме се докарали, ние не можем да се измъкнем, очаквайки Европа или Америка да ни помогне, каза пред добричлии Нешка Робева. Докато беше на сцената тя бе изненадана от малките гимнастички на Добрич, които й поднесоха цветя. Николай Бареков разказа за срещата по-рано, на която момичетата бяха доведени от своята треньорка. "Когато ходят в София, човекът, който ги приютява, и се грижи за тях, е Нешка Робева, каза той и посочи, че за там, където ги приютява, тя си плаща наема и издръжката. До там я докарахме – не държавата да плаща на Робева, а тя плаща на нея", коментира лидерът на ББЦ.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...