Menu
Max_Weber

Чрез нас ще говори и управлява народът на Република България

Чрез нас ще говори и управлява народът на Република България, каза пред шуменци лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Градът е поредната спирка от националното турне за повишаване на самочувствието на българина, подет от партията и коалиционните й партньори, заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева. Нашата цел е страната ни да успее и да се върне там, където беше – на достойно място в Европа, добави той.

"Обещаваха европейски доходи, пътища, бъдеще - истината е, че нашите политици се провалиха много жестоко. Причината не е тяхната некомпетентност, а тяхното безхаберие към вас и желанието им да крадат", заключи той.

В момента ние сме една от трите най-големи български партии и успяхме да постигнем това, което сме само за три месеца. Николай Бареков благодари на всички за подкрепата и каза, че предстои голяма битка, но Господ си знае работата. "Днес стана ясен номерът на бюлетината – 28, според Петър Дънов това е числото на съграждането, новото начало и на успеха. 18, което изтегли ГЕРБ, се оказва числото на егоизма, 10, която е за Реформаторския блок – числото с което човек се представя пред Бог и дава отчет за това, което е извършил на земята", коментира Бареков.

На 25-ти ни предстои голяма битка. Никой от нас не е тръгнал в тази битка с нагласата, че поема заради дебелата заплата в Брюксел, каза той и добави, че не е безработен, който си търси работа. "Искам да има млад екип от политици, с млади и енергични лидери – енергичността в политиката носи дивиденти за хората. Ако ние работим денонощно за вас, планът е държавата да се върне там, където й е мястото. 80 млрд. се управляват всяка година от българските политици, но тези пари не стигат до вас. Младите и енергични лидери трябва да направят така, че бизнесът да инвестира и да има нови работни места. Не може Шумен да бъде един градовете, рекордьори по младежка безработица. Има политици, това сме ние, които могат така да управляват българската държава, така че хората да заживеят по-добре. Ако има ново управление, което има желание да не краде, а да работи за гражданите, гражданите ще имат по-добър живот", каза Бареков.

Той добави, че вярва в българския народ и че в страната живее качествен, трудолюбив народ. Бареков припомни как през 30-те години на миналия век България реално се е съградила отново след Първата световна война само за пет години. "Българинът е толкова талантлив, работлив човек, че е в състояние, ако има кой да го поведе, да изгради всичко за 5 години – с нови модерни предприятия, болници и училища", завърши Бареков.

"Последните ще станат първи, а първите ще паднат в кърви" – така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира номерът на бюлетината, с която коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" ще се явят на европейските избори. Крайно време е тези, които се правеха на първи – БСП, ГЕРБ, ДПС да се ометат от политическата сцена, допълни той. В Европейския съюз изпращаме едни хора, които трябва да защитават българските интереси. Там българските евродепутати трябва да имат една партия и едно верую - България, категоричен беше Каракачанов. Крайно време е да изпращаме в европейските институции хора, които мислят и обичат България. Затова се борим да покажем, че България има ново лице и нова перспектива, която обаче сами трябва да изберем, а не да чакаме да ни налагат отвън, подчерта воеводата.

Председателят на "Гергьовден" Драгомир Стефанов пък намери символика между номера на бюлетината и 28-те региона в България. "Много от днешните политици са забравили за съществуването на голяма част от тези региони. Ние смятаме, че трябва да работим във всички тях. Обединението е единственото, което може да ни доведе до успешен резултат", обясни той.

Николай Бареков е единственият човек, който успя да ни обедини. Той ни събра и каза: "Момчета, България трябва да я поставим над всичко, егото трябва да си го приберете в задния джоб и да вървим напред за доброто на България", разказа зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. "Аз съм на 32 години. От всичките ми приятели и съученици останаха не повече от 10-тина в България. Причината, всички я знаем. Затова ние Искаме не да ги бутнем от властта, аз ги искам в затвора – всички и Борисов, и Цветанов, и Станишев, и Местан, и Доган. И не ги искам заради себе си, а заради майка ми и баща ми, баба ми и дядо ми, които създадоха, заедно с вас тази държава. Надявам се на 25 май да започне Възкресението на България“, допълни той.

Искам, когато се обадя на "Бъза помощ", децата ми да бъдат прегледани, защото плащам данъци и здравни осигуровки на тази държава и моите деца имат правото да получат нормална здравна помощ. Когато раждам деца на тази държава, искам те да бъдат защитени. Не искам те да заминат от България, да учат в чужбина и там да останат. Затова жените в България се обединихме и "Евромайки" е най-силната женска организация у нас от началото на прехода досега. Ние сме тези, които трябва да решаваме бъдещето на нашите деца, каза зам.-председателят на женската организация на "България без цензура" –Даниела Колева.

На България й е нужна промяна, истинска промяна и тя ще дойде не от тези, които непрекъснато обещават, от тези, които са без биография, а от тези, които работят и искат България да се превърне в земен рай не само за тях, а за техните деца и техните внуци, за целия народ, каза Нешка Робева.

Вярвам, че Бареков и хората около него ще останат в историята като първите българи, които ще измъкнат страната ни от калта, в която сме се набутали с нашата апатия и с нашето безразличие, посочи още тя.

Великата IV Преславска дивизия и IV Преславски полк, съставен само от шуменци, шопи от I дивизия, на 6-ти септември 1916г., без да изчакат подкрепление поемат своя щурм на считаната за непревземаема Тутраканска крепост и я превземат за 2 дни. Това става с непрестанни атаки на нож под звука на един марш, който е отдавна забравен – "О, Добруджански край". Така емоционално се обърна към препълнената зала зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. В тази битка загиват и са ранени 9 хил. шуменци и софиянци, 60% от шуменските офицери не се връщат от бойното поле, припомни той. "И сега ЕС ни казва, че ние трябва да честваме годишнината от тази война коректно, за да не обидим съседите си, с други думи – да не я честваме. Според мен е по-важно да почетем тези, които са си дали живота за България. Поклон пред вашите предци, които дадоха кръвта си за родината", заключи Петров.

"Често си задавам въпроса за какво са умрели тези 200 хил. българи – за знамето, царя, отечеството си? Те са дали живота си, за да може ние, техните наследници да живеем по-добре и по-достойно. Но стореното от тях беше ограбвано от един политически елит и от едно престъпно управление. На 25 май си спомнете за храбростта на дедите си, за всичко, което ви стори този елит, който ви взе пенсиите, безплатното образование, безплатните лекарства, възможността да почивате на море, на планина", обърна се към шуменци той. "Ще завърша с нещо, което е пишело на знамената на нашите деди – С нами Бог! Да живее България!"

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...