Menu
Max_Weber

Сергей Станишев: Южен поток е важен за нас

Аз съм скандализиран от приетата от ЕП резолюция срещу проекта "Южен поток", защото това решение не е справедливо към България. Това заяви на среща с бизнеса в Кърджали лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. "Защо този, които иска да наказва Русия не спре "Северен поток". Защо все ние трябва да плащаме сметката за съперничеството на големите.  До кога?", попита той.

Станишев бе категоричен, че трябва да се научим да спазваме българските интереси, а "Южен поток" е важен за икономиката на България. По думите му това са живи инвестиции и работни места у нас. Той призова присъстващите при среща с представители на ГЕРБ да зададат въпроса защо са гласували "За" тази накърняваща българските интереси резолюция. По думите му както всички развиващи се страни и България трябва да мисли за диверсификация на енергийните си източници, а "Южен поток" е именно един от начините за това.

На срещата бяха обсъдени и промените, предприети от правителството и парламента за нормализиране на бизнес средата. Лидерът на социалистите обяви, че за последните месеци има разкрити 40 000 работни места, но безработицата в страната е все още висока. По темата за реиндустриализацията Станишев подчерта, че БСП е партията, която първа е заговорила за реиндустриализация, като тя е и приоритет номер едно и за Европа.

По думите на Станишев ще се търси по-балансирано развитие на регионите, като един от инструментите за целта е публичната инвестиционна програма на правителството, която според него ще бъде реализирана ежегодно и проектите ще се събират по-рано. Станишев акцентира и на приетите законови промени, целящи демонополизация на икономиката.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...