Menu
Max_Weber

ДПС номинира отново Джевдет Чакъров за член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал

ДПС номинира отново депутата Джевдет Чакъров за член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал (ЛИ). Изборът на нов президент и ново ръководство на международната организация ще се проведе на 59-тия й конгрес. Той ще се състои от 24 до 27 април в Ротердам.

Основната тема, която либералите ще обсъждат на конгреса, е “Развитие на глобалната търговия”. Комисарят на ЕС по търговията Карел де Гухт, който е либерал, ще бъде докладчик на форума по темата.

ДПС е пълноправен член на Либералния интернационал от 2003 година. Джевдет Чакъров е член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал от 2005 година вече четири мандата и като член на ръководството на организацията работи в региона на Югоизточна Европа.

Като член на Бюрото и вицепрезидент на ЛИ Чакъров е участвал като ръководител на редица международни мисии на международната организация. През ноември 2010 година той бе избран от ръководството на ЛИ да изрази подкрепа за кандидат за президент либерала А.Куатара (Alassane Dramane Quattare) в Кот Д`Ивоар на предстоящия втори тур на президентските избори в африканската държава. През март 2011 година бе гост в Скопие на Четвъртия конгрес на Либерално- демократическата партия /ЛДП/ на Македония с лидер Йован Манасиевски, за да изрази подкрепата на ЛИ за партията на предстоящите тогава в Македония предсрочни парламентарни избори. През ноември 2011 година той води мисия в Централна Азия с цел разширяване на политическото присъствие на либералите в този регион. През октомври 2013 година Чакъров бе на посещение в Киев, Украйна, където проведе срещи с ръководствата  и активисти на двете либерални партии – Украйна на бъдещето и Европейско бъдеще за Украйна. През декември 2013 година Чакъров бе изпратен да представлява Либералния интернационал на първия конгрес на новоучредената в Молдова Либерално- реформистка партия, която има сред своите членове много действащи парламентаристи, които подкрепят проевропейския дневен ред за Молдова.

Източник: Пресцентър на ДПС

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...