Menu
Max_Weber

65 деца с финансова помощ за 6-ти май

Със своя резолюция министърът на отбраната Ангел Найденов одобри предложение по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и празник на Българската армия, да бъде отпусната извънредна еднократна финансова помощ на деца на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Общо 65 деца ще получат извънредна помощ, като 57 от тях - по 200 лв. , а други 8, които са абитуриенти тази година, по 500 лв.

По повод предстоящия Ден на Храбростта и празник на Българската армия началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов се обърна със специален призив към личния състав на Българската армия: „Искам да напомня за кампанията „Дари 1 лев!“. Защото дори и 1 лев, даряван всеки месец, ще ни даде възможност да продължим благородната дейност за подпомагане на семействата на загиналите военнослужещи и да докажем не само пред обществото, но и пред себе си, че човешкият морал е на високо ниво във всеки от нас, че доброто е живо в сърцата ни. Това е и обещание към всички ни, посветили се на рисковата професия военнослужещ, за гаранцията, че при нещастен случай семействата ни няма да бъдат забравени и няма да останат без помощ и подкрепа“.

В момента фондация „Деца на Българската армия“, която е създадена през 2005 г., с основна цел да подпомага с парични средства деца на загинали военнослужещи при изпълнение на служебния си дълг и деца на граждански лица, загинали при трудова злополука, осигурява всеки месец по 250 лв. за общо 65 деца. Целогодишно военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Въоръжените сили отделят от месечните си заплати и даряват средства на фондацията.

Всички, които желаят да подкрепят децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, могат да го направят като изпратят sms на 1696 към трите мобилни оператора (1.20 лв. с ДДС) или като дарят средства по сметката на фондацията.

Източник: Пресцентър Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...